Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник привітав столичних медиків із професійним святом

14 червня 2017 року, 16:32

 

Заступник голови КМДА Микола Поворозник привітав столичних медичних працівників із професійним святом. Медпрацівників нагородили Подяками Київського міського голови та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з пам’ятним знаком. А для 7 медиків виділили квартири.

«Ваша робота неоціненна. Саме ви, не жаліючи зусиль та часу, оберігаєте найцінніше, що є у людини – її здоров’я, а інколи і життя. Ваш високий професіоналізм, відданість справі, талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення. Прийміть найщиріші вітання зі словами вдячності за вашу благородну працю. Бажаю вам усім міцного здоров’я, благополуччя вашим сім’ям і вам. Нехай збуваються ваші задуми!», – сказав Микола Поворозник.

Він наголосив, що зі свого боку міська влада робить усе можливе, аби створити комфортні умови для роботи медичних працівників і забезпечення якісного медичного обслуговування пацієнтів столичних медичних закладів.

«Цього року з міського бюджету виділено рекордну суму на охорону здоров’я – близько 7,6 мільярдів гривень. Ці кошти передбачені, насамперед, для забезпечення медустанов ліками першої необхідності, закупівлі нового сучасного обладнання та проведення капітальних ремонтів у лікарнях. Наразі вже відкрито травматологічне та приймальне відділення в структурі Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1. Закінчуються будівельні роботи травмпунктів ще в трьох медустановах – у Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2, у Київській міській клінічній лікарні № 12 і в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Таким чином, на правому та лівому берегах столиці функціонуватимуть по одному дорослому та дитячому сучасному приймальному відділенню», – розповів заступник голови КМДА.

За його словами, в інших медзакладах також тривають ремонтні роботи окремих відділень. Окрім того, продовжується дооснащення столичних закладів охорони здоров’я сучасним обладнанням, яке дозволить лікарям проводити точну і своєчасну діагностику пацієнтів. Так, в Олександрівській лікарні з’являться 2 нових  ангіографи та магнітно-резонансний томограф. У Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги запрацює новий, один із найсучасніших комп’ютерних томографів та магнітно-резонансний томограф. У Київській міській клінічній лікарні № 6 незабаром запрацює комп’ютерний томограф, а в Київській міській дитячій клінічній лікарні № 7 та в Київській міській клінічній лікарні № 17 – магнітно-резонансний томограф. Також придбано рентгенологічні прилади типу С-дуга, якими вже користуються лікарі для обстежень пацієнтів у Київських міських дитячих клінічних лікарнях № 1 та № 2 і Київській міській клінічній лікарні № 4. Для травмпуктів столичних медзакладів закуплені нові сучасні рентгени. Окрім того, закуплено хірургічне обладнання: лапароскопічні та ендоскопічні стійки, гастроскопи і колоноскопи. Все обладнання вже розподілено між лікарнями міста.

«Це тільки початок змін, які кожен із вас, а також ваші пацієнти відчують на собі. Ми не будемо на цьому зупинятися!», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]