Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Столичні ЦНАПи – флагмани розвитку надання адмінпослуг в Україні»

17 квітня 2019 року, 12:53

Столичні Центри надання адміністративних послуг – флагмани розвитку надання адміністративних послуг в Україні: це кращі практики надання адміністративних послуг, саме тут впроваджуються новації, забезпечується надання нових послуг. Про це сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу на семінарі «Розвиток інституційної та кадрової спроможності системи надання адміністративних послуг».

«ЦНАПи – це якісні послуги, економія часу і максимально прозора процедура. Пріоритетом розвитку визначено надання комплексних послуг: отримання свідоцтва про народження малюка, реєстрація його місця проживання та оформлення соціальної допомоги. Уже мільйони громадян мають досвід користування послугами ЦНАПів, статистичні дані свідчать, що рівень задоволеності послугами досить високий», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, реформа децентралізації системи адмінпослуг потребує подальшої розбудови наявної мережі ЦНАПів із метою наближення послуг до громадян, підвищення якості їх надання та поліпшення сервісу обслуговування. Заявники мають отримати якісні послуги незалежно від місця звернення.

«Сучасні, модерні ЦНАПи працюють на сьогодні в усіх куточках країни, їх мережа продовжує зростати і саме тому наші зусилля мають бути спрямовані на інституційний розвиток цієї сфери, формування на місцях ефективних команд, розвиток управлінського потенціалу, налагодження дієвих комунікацій. Це є однією із важливих передумов формування спроможних громад, у яких власні ресурси є достатніми для вирішення питань місцевого значення в інтересах громади», – підкреслив Микола Поворозник.

Довідково.

Наразі в Україні функціонує 778 ЦНАПів, близько 60 тисяч послуг надається через ЦНАПи щодня.

У Києві працюють Міський центр, десять районних та три їх територіальні підрозділи. Прийом ведуть більше 300 адміністраторів, графік робити розширений (до 20:00 у будні, та і суботу до 18:00 за всіма послугами), надається більше 150 видів послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]