Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник відкрив перший фестиваль громадської участі ГБФест (+фото)

18 травня 2019 року, 12:35

 Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник відкрив перший фестиваль громадської участі ГБФест, який проходить у парку ім. Т. Шевченко.

«За останні два роки кияни дуже активно користуються інструментами участі. Серед них: петиції, звернення громадян, місцеві ініціативи та найпопулярніший – Громадський бюджет. У порівнянні з минулим роком кількість проектів збільшилася вдвічі. Ця рекордна кількість проектів та команд лише підтверджує ефективність моделі бюджету участі, яка розвивається у Києві силами громадськості та міської влади, що її підтримує. Модифікована електронна система Громадського бюджету підтримує створення команд і об’єднання активістів навколо проектів. Це формує зріст долучення мешканців міста до ГБ і його розвиток», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, міська влада розраховувала на суттєве збільшення проектів, тому цього року на їхню реалізацію запланували на 10 мільйонів більше, ніж було передбачено на ГБ-2019.

«На реалізацію проектів Громадського бюджету-2020 місто виділило 160 млн грн. До голосування допущено 1583 проекти на суму понад 746 млн грн. Останній день голосування – 6 червня. Кожен із вас може проголосувати лише за 5 проектів», – нагадав Микола Поворозник.

Він зазначив, що ГБФест – це платформа, де зустрінуться активісти, представники міської влади, міністерств, громадських організацій, творчих, спортивних та художніх колективів, представники ЗМІ, експерти та разом продемонструють результати успішно реалізованих проектів Громадського бюджету.

«Кожен із вас має можливість долучитися до команд та перейняти практичний досвід, – зауважив Микола Поворозник та закликав киян голосувати. – Не будьте байдужими! Долучайтеся до голосування. Зробимо наше місто, район і двір кращими!».

Відкриття першого фестивалю громадської участі ГБФест

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]