Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міністерка Великої Британії відвідала кімнати кризового реагування (+фото)

25 серпня 2021 року, 10:01

Міністерка європейського сусідства та США Міністерства закордонних справ Великої Британії Венді Мортон разом із заступницею голови КМДА Мариною Хондою та Головою Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення Хайме Надалем відвідала кімнати кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства.

«Уже два роки ми працюємо над розбудовою системи протидії та запобігання насильства. І ця «кризова кімната» була першою, яку ми відкрили в Києві. Вона працює вже більше року, і за цей час її послугами скористалися 137 осіб. Цей заклад створено у співпраці з Фондом народонаселення і за підтримки Великої Британії, за що я дуже вдячна. Приємно бачити, що британська сторона зацікавлена у продовженні нашої роботи та розвитку системи протидії домашньому насильству», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, саме відкриття «кризових кімнат» показало реальну ситуацію стосовно випадків домашнього насильства. Це дало можливість обговорення проблеми на найвищих рівнях, а Київрада прийняла унікальну для України міську цільову програму «Протидії та запобігання насильству».

Марина Хонда зазначила, що місто продовжить розвивати мережу закладів допомоги, і вже цього року в Києві запрацює ще один притулок для постраждалих. Також планується створення Денного центру на лівому березі столиці.

Своєю чергою Венді Мортон зазначила, що незважаючи на позитивні зрушення у вирішенні проблеми домашнього насильства, попереду ще дуже багато роботи. І це стосується не тільки Києва, а й України в цілому. На її думку, остаточне розв’язання проблеми буде неможливе без політичної волі перших осіб держави. Венді Мортон також запевнила, що Британія і надалі продовжить підтримувати Київ у розбудові системи протидії насильству.

Візит до кімнат кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]