Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міносвіти змінить обсяг держзамовлення наступного року

10 липня 2008 року
Міністерство освіти і науки України в 2008 році відмовилося від зміни об'єму державного замовлення на навчання у вищих навчальних закладах.

Це було зроблено у зв'язку з великою кількістю змін правил прийому до ВНЗ. Про це повідомив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук.

"Державне замовлення - це питання Міністерства економіки. Ми повинні планувати своє життя на рік, на два і на найближчі роки і відповідно, ми повинні були б мати запити ринку праці. Ці процеси необхідно відстежувати, і через Міністерство економіки вносити пропозиції. Разом з тим, ми змінили правила прийому. Багато що змінилося, фактично, - це глобальна реформа на національному рівні. А якби ще і зменшили замовлення - уявіть собі, що було б в країні! У нас була головна мета - провести через тестування вступну кампанію цього року", - сказав Вакарчук.

На його думку, прогноз державного замовлення повинен формуватися в стабільних умовах. В той же час, міністр повідомив, що вже в наступному навчальному році Міністерство освіти і науки внесе свої пропозиції щодо змін об'єму державного замовлення.

Вакарчук додав, що в 2008 році об'єм держзамовлення збережений на рівні минулого навчального року. Зокрема, на навчання бакалаврів - 145 тисяч осіб, молодшого фахівця - 86 тисяч осіб. Прийом на фахівця і магістра визначається з урахуванням об'ємів випуску бакалаврів і складає 97 і 32 тисячі осіб відповідно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]