Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада діятиме обачливо щодо зовнішніх позик у наступному році – Геннадій Пліс

02 листопада 2016 року, 11:49

Київська міська державна адміністрація з обережністю підходитиме до отримання зовнішніх позик у наступному році, однак готова реалізовувати інфраструктурні проекти, спрямовані на розвиток міста, із залученням світових фінансових інститутів. Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – необхідні столиці програми й зміни будуть профінансовані.

«На момент обрання мером Віталія Кличка у 2014 році зовнішній борг Києва становив 550 млн дол. США, внутрішній – 5 415,2 млрд грн. Завдяки передусім злагодженій роботі Департаменту фінансів і фінансовій політиці у цілому частину боргу вдалося погасити. Так, у минулому році спільно з Мінфіном була проведена реструктуризація зовнішнього боргу в сумі 448,8 млн дол. США. За її результатами відбулося списання боргу, зменшення процентних ставок з 9,375% і 8% до 7,75%», – нагадав Геннадій Пліс. Також за підсумками реструктуризації борг Києва переданий у Державний борг у розмірі 351,06 млн дол. США. Залишок нереструктуризованого боргу становив 101,2 млн дол. США, і на нього, повідомляє перший заступник голови КМДА, Київрада ввела мораторій.

«Ми розрахувалися з боргами, які бралися у мирний час за відсутності складних обставин, які ми маємо сьогодні – сотень обездолених сімей на Сході, що вдалися до внутрішньої міграції, економічних, соціальних труднощів, зростання комунальних тарифів тощо. Ми розраховувалися за цими боргами за зовсім інших обставин, і зробили все можливе, щоб зменшити їх. Тепер політика, яку провадить КМДА, відрізняється простотою і прогнозованістю. Ми можемо планувати, маємо реалістичне до виконання розуміння бюджету. Крім того, на наступний рік долучаємо до фінансових планів Бюджет участі, який допоможе більш плідно залучати активну громадськість міста до його розбудови. Усе це підтверджує намір влади змінювати Київ – справами, а не позиками», – переконаний Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]