Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада закликає киян не купувати першоцвіти

28 лютого 2018 року

Міська влада закликає киян не купувати першоцвіти

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати заслухали інформацію щодо проведення соціальної кампанії про захист першоцвітів у столиці.

Наразі на офіційних веб-сайтах районних в місті Києві державних адміністрацій розміщено інформацію щодо необхідності охорони та збереження рідкісних, декоративних, ранньоквітучих рослин. Доведено інформацію до директорів ринків та торговельних майданчиків районів про заборону на ринках та поза її межами торгівлі первоцвітами, декоративними та лікарськими рослинами, що занесені до Червоної книги України.

“Ми закликаємо киян та гостей столиці не купувати першоцвіти. Більшість із них — підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава, тощо занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Купуючи квіти в метро або на зупинках громадського транспорту, кожен може стати співучасником «знищення природи». Саме тому ми доручили РДА посилити контроль щодо попередження та припинення правопорушень”, — зазначив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Також в профільному управлінні нагадали, що торгівля першоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн до 3655 грн.

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики, заслухавши інформацію, прийняла рішення звернутися до Київського міського голови, щоб він доручив КП «Київський метрополітен» розмітити друковані постери на станціях та у рухомому складі, а також подавати інформацію про захист першоцвітів у гучномовці на станціях підземки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]