Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міську цільову програму зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків пролонговано до кінця 2023 року

08 грудня 2022 року, 15:03

Київрада подовжила дію Міської цільової програми зміцнення і розвитку міжнародних зв’язків на 2019-2022 роки до кінця наступного року. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

За його словами, метою Програми лишається впровадження зовнішньополітичного курсу Києва як столиці України, адаптація управлінських і господарських методик до світових стандартів, ефективне залучення передового зарубіжного досвіду, пошук партнерів для спільних проєктів – як соціально-гуманітарного, так і інвестиційного спрямування тощо.

«Дякую депутатському корпусу Київради за підтримку цього рішення. Адже у зв’язку із загальнонаціональною ситуацією, що сталася внаслідок російської агресії, ми, звісно, не можемо реалізувати заходи Програми у тих форматах і тій кількості, як планували до повномасштабного російського вторгнення. Так само наразі неможливо об’єктивно спрогнозувати розрахунки щодо заходів та обсягів фінансування для нової відповідної Програми. Тим більше, що після закінчення воєнних дій Київ потребуватиме максимальної міжнародної підтримки для відновлення економіки та міського господарства, і ми сподіваємось на можливе залучення збільшеного закордонного ресурсу для цих завдань. Тому існуючу Програму ми пролонгуємо на ще один рік», – зазначив Дмитро Загуменний.

За його словами, цього року Київ отримав від міжнародних партнерів матеріальну та гуманітарну допомогу. Зокрема, оздоровлено близько 400 дітей із сімей, які постраждали від військових дій. На початку війни завдяки австрійсько-німецькій гуманітарній місії евакуйовано близько 800 киян із малозахищених верств населення. Від міст-побратимів Києва отримано близько 4600 тонн гуманітарної допомоги.

«Скажімо, наразі завдяки благодійним внескам наших іноземних міст-партнерів закуповуємо генератори. Ще очікуємо доставку генераторів і обігрівачів. Ми вдячні нашим зарубіжним друзям і партнерам за підтримку у цей складний час. Це значний досвід для нас усіх. І реальний прояв побратимства – не тільки на рівні мерій і офіційних установ, а й на рівні пересічних мешканців. Разом вистоїмо!» – наголосив Дмитро Загуменний.

Нагадаємо, що для належного надання послуг киянам і безперебійної роботи міського господарства в умовах воєнного стану вирішено пролонгувати на 2023 рік й інші міські цільові програми, дія яких завершується. Зокрема, сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку; зовнішнього освітлення міста Києва; з підвищення організації та безпеки дорожнього руху; «Здоров’я киян»; контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами; у сфері безпеки та цивільного захисту; «Електронна столиця».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]