Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто надасть кошти закладам культури для створення нового репертуару

15 вересня 2017 року

Місто надасть кошти закладам культури для створення нового репертуару 

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили порядок надання фінансової допомоги комунальним закладам культури на створення мистецьких продуктів. 

Фінансова допомога з міського бюджету буде надаватись неприбутковим закладам культури для створення нового мистецького продукту. Це дасть змогу комунальним театрам та концертним установам оновити власні репертуари, а також відкриє можливості для талановитих драматургів та режисерів у реалізації власних мистецьких задумів. 

Фінансова допомога на поворотній безоплатній основі не передбачає нарахування відсотків і буде надаватись неприбутковим  закладам культури для створення нових вистав, оперет, мюзиклів, концертів чи інших мистецьких заходів, що створюються закладами культури в процесі реалізації основних напрямків діяльності. 

“Надання допомоги здійснюватиметься на конкурсних засадах, для чого буде створено незалежну конкурсну Комісію, до якої будуть входити депутати Київради, представники структурних підрозділів КМДА, та представники громадських організацій. Для участі у конкурсі заклади культури подають опис майбутнього мистецького продукту, фінансові розрахунки на його реалізацію та план отримання надходжень, з яких буде повернуто надану допомогу до бюджету міста. Також, що важливо, заклади культури будуть щомісячно звітувати перед Департаментом культури про використання коштів»,- зазначила депутат Київради Ганна Старостенко.

Заклади культури повертатимуть допомога до міського бюджету в повному обсязі після першого прокату мистецького продукту, на створення якого надавалась допомога, та не пізніше трьох років.

Рішення підтримали 88 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]