Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто зупинило можливий демонтаж історичного будинку за адресою: вул. Тургенівська, 22

03 вересня 2021 року, 8:20

Місто зупинило можливий демонтаж історичного будинку за адресою: вул. Тургенівська, 22, який збудований наприкінці 19 століття. Про це повідомили у Департаменті міського благоустрою.

Цей будинок внесений в перелік об‘єктів, що підпадають під додатковий захист історичних будинків, які не мають статусу об’єктів культурної спадщини.

Учора ввечері було зафіксовано, як біля історичного будинку з’явилась будівельна техніка. Місто одразу відправило інспекцію Департаменту охорони культурної спадщини, а також інспекцію Департаменту міського благоустрою. Також до вирішення питання долучився голова Шевченківського району Олег Гаряга. Після перемовин із власниками, будівельну техніку прибрали з прилеглої території історичного будинку.

Нагадаємо, що у столиці ввели мораторій на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів історичних будівель ХІХ-ХХ століття з метою унеможливлення їх знищення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]