Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музей історії міста Києва презентував виставку-ретроспективу «Вертикаль часу» живописця Петра Бевзи (+фото)

08 березня 2024 року, 12:36

Музей історії міста Києва презентував виставку-ретроспективу «Вертикаль часу» живописця Петра Бевзи. В експозиції представлені понад 50 мистецьких творів, у яких глядач може простежити, як змінюються та взаємодіють створені на зламі тисячоліть живописні простори, образи, ідеї.

«Вперше в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва ми презентуємо персональну виставку живопису художника Петра Бевзи. І саме з неї продовжуємо проєкт Kyїv Art School у 2024 році. Для нас почесно показати роботи митця, який у своїй творчості невтомно та постійно шукає український вимір у просторі сучасного світового мистецтва. Не менш важливо й те, що проєкт Kyїv Art School триває і вже має щирих своїх шанувальників, а це мотивує нас й надалі знайомити відвідувачів із найкращими представниками Київської школи живопису», – сказала під час вернісажу генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Творчість художника відзначена великою кількістю міжнародних нагород. Роботи виставлені в багатьох музеях України та світу. Петро Бевза живе в Києві та працює в галузі живопису, скульптури, лендарту.

«Для мене ця виставка – можливість у «вертикалі часу» проявити зв’язки та традиції Української академії мистецтв, а також показати зміни і тенденції розвитку, перш за все, у своїй творчості за 30 років роботи», – зазначив Петро Бевза.

Проєкт Kyїv Art School, започаткований спільно з Музеєм історії міста Києва у 2017 році, демонструє історію становлення та розвитку Української академії мистецтв виставками київських митців, які здобули професійну освіту в академії. Роботи кращих митців сучасності завдяки проєкту поповнюють фонди Музею та сприяють збереженню історії столичного мистецтва для нових поколінь.

Відвідати виставку можна з 8 березня до 14 квітня в Музейно-виставковому центрі Музею (вул. Богдана Хмельницького, 7): у середу-неділю – з 12:00 до 19:00, понеділок-вівторок – вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Презентація виставки-ретроспективи «Вертикаль часу» живописця Петра Бевзи в Музеї історії міста Києва (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]