Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музиканти Польщі та України об’єднаються, щоб віддати шану Українським Героям

28 вересня 2023 року, 17:51

Із нагоди 30-річчя партнерської співпраці Кракова і Києва протягом 35 годин без зупинки 30 піаністів виконуватимуть «Vexations» (Турботи) Еріка Саті на двох роялях, у двох містах, двох країнах і двох світах – реальному та віртуальному.

Напередодні заходу заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко провів онлайн-зустріч із представниками Ради міста Кракова та висловив щирі слова вдячності польським колегам.

За словами Володимира Бондаренка, офіційно побратимство наших міст почалось у 1993 році, і в період повномасштабної війни Краків знову показав, що є надійним другом і партнером Києва.

«Із першого дня повномасштабного вторгнення Краків відкрив свої кордони та домівки українським біженцям, надавши людям прихисток і допомогу. Краків став найбільшим хабом, який із перших днів допомагав направляти до воюючої України гуманітарну допомогу, і генерував цю допомогу разом з усім світом. Я радий, що наразі з польськими колегами ми можемо говорити про майбутні заходи, планувати навіть за цих умов, взаємодіяти у сфері культури. І саме сьогодні під час цієї війни ми разом продовжуємо відстоювати культуру. Цьому доказом є майбутній захід «Vexations – мантра для Києва» – унікальна подія, яка відбуватиметься наживо одночасно у двох містах, двох країнах та двох світах – реальному та віртуальному. Це найкраще підтвердження нашій культурній взаємодії між містами», – зазначив Володимир Бондаренко.

Захід розпочнеться у краківському кіноцентрі «Київ» в суботу, 30 вересня, о 07:00 за київським часом і продовжиться до неділі, 1 жовтня, орієнтовно до 18:00. Твір французького композитора «Vexations» прозвучить одночасно у Кракові та Києві 840 разів. Завдяки інтернет-сполученню в культурному кластері «Краків» у Києві з’явиться віртуальний рояль.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]