Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Академмістечку реконструюють тепломережі: 600 м труб замінили в Приладному провулку

28 серпня 2020 року, 13:55

КП «Київтеплоенерго» розпочало модернізацію тепломереж на житловому масиві Академмістечко. Роботи ведуть у Приладному провулку, де трубопроводи пропрацювали більше 50 років. Як повідомили в підприємстві, там прокладають попередньо ізольовані труби із запірною арматурою європейського зразка та системою сигналізації про пошкодження.

Цього року у всіх районах Києва планують повністю замінити понад 100 км найбільш аварійних тепломереж. Реконструкція триває в рамках програми модернізації столичного теплоенергетичного комплексу. Її реалізацію «Київтеплоенерго» розпочало торік, коли замінили 130 км трубопроводів.

«Ведемо роботи на Академмістечку. Тут тепломережі були прокладені невдовзі після початку забудови мікрорайону. У провулку Приладний трубопроводи експлуатують 51 рік – із 1969-го. Вони давно відпрацювали свій нормативний термін, що призводило до частих пошкоджень. За останні п’ять років їх було майже 30. Уже проклали 600 м нових попередньоізольованих труб, що мають систему сигналізації про пошкодження. Наразі відновлюємо благоустрій території», – розповів директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Нові тепломережі обладнані запірною арматурою одного зі світових лідерів з виробництва устаткування у сфері теплоенергетики. Сучасна запірна арматура забезпечить коректну циркуляцію теплоносія в мережі та підвищить надійність теплопостачання, а у разі виявлення пошкодження дозволить відключати конкретну ділянку трубопроводу. Це зменшить кількість будинків, де на період ремонтних робіт будуть тимчасово відсутні послуги.

Реконструкція і капітальний ремонт трубопроводів проводитимуть у всіх адміністративних районах Києва. Наразі заміна тепломереж триває на Борщагівці, Теремках, Виноградарі, Подолі.

 

        

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]