Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака

13 квітня 2020 року, 18:39

На сервіси КМДА здійснюється масована DDоS-атака. Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту. Про це повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій.

Система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система та зовнішні канали зв’язку працюють із значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів. За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів.

«Завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів. Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Незважаючи на те, що спеціалісти з кібербезпеки продовжують нейтралізувати DDоS-атаки та роблять все від них залежне для якісної роботи е-сервісів, можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів. Міська влада просить з розумінням поставитись до ситуації, що виникла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]