Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Караваєвих дачах проводять реконструкцію тепломереж, які пропрацювали більше 60 років

20 вересня 2021 року, 10:32

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» продовжує виконання програми модернізації тепломереж. Зараз роботи тривають в районі Караваєвих дач на Солом’янці уздовж вул. Вадима Гетьмана, де здійснюється заміна ділянки магістрального трубопроводу довжиною майже один кілометр і яка пропрацювала майже 60 років. Теплопостачання від цієї магістралі отримують 19 житлових будинків, школа, дитячий садок та низка відомств. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Замість старих прокладають нові попередньо ізольовані труби європейського зразка діаметром 600 мм із системою сигналізації про пошкодження. Тут також встановлюють сучасну запірну арматуру. Нові труби розраховані на експлуатацію 40-50 років.

«Модернізацію трубопроводів у Києві ми проводимо вже третій рік поспіль та відзначаємо загальне зниження аварійності у районах, де відбувається заміна. Ділянка, що зараз реконструюється, є частиною магістрального трубопроводу, яким тепло від районної котельні «Відрадний» подається до будинків мікрорайону. Це фактично транспортна артерія, від надійності якої залежить теплопостачання сотень квартир», – зазначив директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Також зараз роботи з реконструкції тепломереж проводяться на вулицях Кулібіна, Вифлеємській, Архипенка, Леваневського, Старонаводницькій.

Нагадаємо, за 2019-2020 роки у Києві провели повну реконструкцію 270 км трубопроводів. Завдяки цьому їхня аварійність знизилась на 15%.

Роботи проводяться за Інвестиційною програмою «Київтеплоенерго» та Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва.

Більше новин про столичну теплоенергетику — на нашому Telegram-каналі: https://t.me/kyivteploenergo

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]