Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 відремонтували понад 1100 одиниць обладнання

30 серпня 2019 року, 16:45

У рамках підготовки до опалювального сезону на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 провели ремонт більше ніж 1100 одиниць обладнання. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник технічної служби структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Сергій Смілян.

«Сьогодні на ТЕЦ-5 відремонтовано 770 одиниць обладнання. Мова йде про ремонтні роботи на трьох енергоблоках, трьох водогрійних котлах, понад сотні одиниць насосного обладнання. Ці заходи сприятимуть підвищенню ефективності та надійності обладнання в опалювальний сезон. Планові роботи здійснюють також на ТЕЦ-6, де проведено ремонт 370 одиниць обладнання. Зокрема, енергоблоку № 1, чотирьох водогрійних котлів, майже сотні вимикачів ліній електропередач і трансформаторів», – зазначив Сергій Смілян.

Вперше за останні 30 років на ТЕЦ-6 проводиться ремонт димової труби, висота якої 270 метрів. Проведення таких робіт дасть можливість захистити димову трубу від руйнування. Під час капремонту міняють зруйновані часом і корозією захисні плити на верхівці труби, розчищають нашарування,  ліквідовують пошкодження бетону та металоконструкцій.

Зазначимо, що теплоелектроцентраль № 5 і теплоелектроцентраль № 6 забезпечують теплом і опаленням 60% киян, а також виробляють електричну енергію, що надходить в об’єднану енергосистему.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]