Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Майдані Незалежності відбулася трансляція фільму про Революцію Гідності

21 листопада 2021 року, 17:30

Сьогодні, 21 листопада на Майдані Незалежності транслювали фільм, який складається з унікальних архівних кадрів, знятих hromadske під час Революції Гідності. Спецпроєкт «Відчуття Майдану» створено hromadske до восьмої річниці Революції Гідності. Кінострічка супроводжується музичними треками гурту Dakh Daughters. Спеціально для проєкту мисткині записали трек на вірші Юр Іздрика про Революцію Гідності. Про це повідомили в Департаменті культури КМДА.

Транслювали фільм на LED-екранах, які візуально утворили алею, щоб дати відвідувачам відчуття реальності. Стрічка також з’явилася на Youtube hromadske.

Ідея проєкту виникла під час зустрічі команди hromadske із засновником незалежного театру «ДАХ» Владиславом Троїцьким. Він поділився історією створення гурту Dakh Daughters, на творчість яких вплинула Революція Гідності та війна на сході України. Тоді було вирішено втілити схожий досвід у цьому проєкті, адже hromadske має багато архівних матеріалів із тих часів.

Проєкт створено спільно з ГОГОЛЬFEST, Музеєм Реовлюції Гідності, Департаментом культури КМДА. За підтримки меценатів та Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]