Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На перехресті вулиці Б. Хмельницького з Леонтовича запрацював світлофор

03 січня 2017 року, 16:24

 

У центрі столиці запрацював новозбудований світлофорний об’єкт у місці примикання вулиці Леонтовича до вулиці Богдана Хмельницького. Головною підставою для його спорудження стали регулярні затори на бульварі Тараса Шевченка через низьку пропускну здатність вулиці Леонтовича. Як наслідок, автомобілі під час руху з бульвару наліво на вулицю Леонтовича накопичувалися на тому перехресті, що ускладнювало рух бульваром.

«Наразі в центральній частині міста інтенсивність руху як автомобілів, так і пішоходів дуже висока, тож впорядкування руху за допомогою світлофорів – цілком дієвий метод поліпшення ситуації із заторами. Автоматизована система керування дорожнім рухом (АСКДР) дозволяє дистанційно налагоджувати синхронізацію роботи світлофорних об’єктів, щоб поліпшити рух автотранспорту», – зазначив директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній.

При цьому пішохідні переходи лишаються наземними – а отже доступними для всіх категорій пішоходів, у тому числі й людей із обмеженою мобільністю.

Співробітники Центру вдосконалення організації дорожнього руху та його безпеки КП «Київдорсервіс» налагодили синхронізовану роботу нового світлофорного об’єкту зі світлофорним об’єктом у місці примикання вулиці Леонтовича до бульвар Тараса Шевченка.

 

Довідково.

Станом на 3 січня 2017 року до системи АСКДР підключено 215 світлофорів із понад 600 наявних у місті. Система охоплює переважно центральні райони та декілька важливих магістралей, що дозволяє забезпечувати їх злагоджену роботу – як шляхом синхронізації фаз сигналів кількох світлофорів, так і через упровадження маршрутів у режимі «Зелена хвиля».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]