Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Південному мосту зняли старе покриття й почали наносити нову гідроізоляцію

07 вересня 2021 року, 17:04

Триває ремонт на кількох частинах Південного мостового переходу, повідомляє КК «Київавтодор».

Так, на мосту через р. Дніпро дорожники зняли пошкоджене покриття. Уже очищено ортотропну плиту й розпочато нанесення нової гідроізоляції. Цей процес – тривалий, адже вимагає повної полімеризації. У цей час задля виключення порушення цілісності шару гідроізоляції, фахівці працюють на інших ділянках відкритого покриття мосту. Згодом на мосту влаштують нове асфальтове покриття. 

Також розпочато капітальний ремонт деформаційних швів на естакадах Південного мосту через р. Дніпро. Аби пришвидшити роботи – замінюють одразу декілька деформаційних швів. Усього на естакаді Південного мостового переходу 46 швів, 28 із яких замінили раніше. Загалом лишилось замінити 18 таких елементів.

На стан старих деформаційних швів на Південному мосту надходять чимало скарг. Водії, які їх проїжджають, пригальмовують, через що ускладнюється проїзд. Утім деформаційні шви – важливі елементи споруди, оскільки вони «гасять» вібрації і зменшують вплив температурних розширень.

Нагадаємо, що Південний міст через р. Дніпро побудований у 1990 році. Нині трафік на переході близько 110 тис. авто за добу. Це у 6 разів перевищує проектну інтенсивність. Значна частина трафіку – транзит. Завдяки ремонту оновлять частину асфальтового покриття і замінять старі деформаційні шви.

КК «Київавтодор» перепрошує за незручності і просить водіїв корегувати маршрути руху із урахуванням ремонтних робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]