Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Подолі відкрито першу у Києві бібліотеку нового покоління (+фото)

27 грудня 2018 року, 18:36

У Подільському районі на вул. Межигірській, 25 відкрили першу в Києві бібліотеку нового покоління у рамках проекту Bibliohub.

«Рік кропіткої роботи – і зі звичайною бібліотеки у класичному її розумінні ми отримали сучасний функціональний простір! Тут буде все: від освітніх і розважальних заходів до теорії та практики, де паралельно з культурними традиціями дітки зможуть навчатися та дізнаватися про інноваційні технології і розкривати свій творчий потенціал. У бібліотеці є 3D-принтер, інтерактивна дошка, потужний проектор, комп’ютери, у тому числі, і для людей із додатковими потребами та киян поважного віку. І якщо раніше ми мали тут близько 3 тисяч відвідувачів щороку, то зараз, впевнений, кількість візитерів збільшиться як мінімум удвічі», – сказав на відкритті заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Бібліотека стала доступним і зручним місцем для читання книг, спільнотою людей і організацій, об’єднаних однією метою – популяризувати читання, науку й зацікавленість у знаннях.

На осучаснення бібліотеки, створення простору знань і практик, було направлено 3 млн грн, включаючи ремонт (2 млн 100 тис. грн) та обладнання (899 тис. грн).

Бібліотека ім. Валі Котика (у подальшому ім’я буде змінено на Івана Григоровича-Барського) знаходиться у приміщенні з 1983 року.

Довідково.

Bibliоhub – це проект, у рамках якого планується створити центр вільного простору задля комфорту та зручності проведення різноманітних заходів, ініціатив киян та гостей столиці. Проект спрямований на розширення можливостей та спектру якісних культурно-освітніх послуг для громади, забезпечення організації цікавого і змістовного дозвілля юного покоління, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей дітей та молоді.

Відкриття оновленого простору бібліотеки для дітей у Подільському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]