Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На проспекті Миколи Бажана триває реконструкція важливої складової системи водовідведення Лівобережжя Києва

08 серпня 2016 року, 18:29

На проспекті Миколи Бажана, на розі вулиць Дніпродзержинської та Чернігівської, триває ремонт каналізаційної камери колектора діаметром 2,28 м, залізобетонна конструкція якої з часом зазнала значних пошкоджень газовою корозією, інформує ПАТ «АК «Київводоканал».

Наразі знято пошкоджений шар залізобетону та перекрито лоткову частину камери, що унеможливлює розповсюдження неприємних запахів у повітрі. Тривають роботи із встановлення анкерів для армування та подальшого бетонування з відновленням внутрішньої геометрії камери.

Роботи здійснює підрядна організація під технічним наглядом ПАТ «АК «Київводоканал».

Незважаючи на складність робіт та виконання їх на напруженій транспортній магістралі, рух транспорту поблизу місця проведення робіт не перекрито, а лише частково обмежено. Сам колектор, на якому розташована камера, не зупинено – він продовжує збирати та відводити стоки.

Як відзначають фахівці «Київводоканалу», реконструкція камери потрібна для стабільної роботи системи каналізування Лівого берега міста. Реконструкція камери з використанням сучасних технологій та матеріалів дозволить уникнути негативних наслідків, а її новий хімічний захист від корозії забезпечить надійну експлуатацію об’єкта упродовж багатьох років.

Роботи на колекторі було розпочато 29 червня, завершити ремонт планується на початку осені.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]