Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Русанівській набережній облаштують поливо-зрошувальну мережу для поливу зелених насаджень

24 червня 2019 року, 11:04

Для збереження зелених насаджень у парку на Русанівській набережній облаштують поливо-зрошувальну мережу. Робота цієї мережі покращить якісний стан газонів, квітників, приживлюваності саджанців дерев і кущів не лише на Русанівській набережній, а й на Русанівському бульварі та бульварі Ігора Шамо. Згідно із відповідним розпорядженням КМДА № 1112, здійснити цей проект мають до 31 грудня 2020 року.

Поливо-зрошувальна мережа забезпечить полив більшої площі зелених насаджень для утримання їх у належному стані із покращенням благоустрою міста в цілому. Для цього необхідно будівництво насосної станції та водопроводу технічної води в парку на Русанівській набережній в Дніпровському районі. Використання технічної води зменшить витрати питної води. Крім того, вода з природних водойм є найбільш сприятливою для розвитку рослин і виключає засоленість ґрунтів.

Замовником робіт визначено комунальне об’єднання «Київзеленбуд». Проект на зазначені роботи буде розроблено 2019 року.

Довідково.

Щомісячно в літній період на полив 136 га зелених насаджень, квітників і газонів у місті витрачається близько 25 тис. куб. м питної води.

Фактично поливу потребують 1,9 млн дерев, 558,7 тис. кущів, 4,0 тис. га газонів, 17 га квітників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]