Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Софійській площі 1 липня відбудеться концерт міжнародного проекту «Шляхи дружби»

30 червня 2018 року, 15:05

На Софійській площі 1 липня о 21:00 відбудеться концерт міжнародного проекту «Шляхи дружби». Зокрема, у рамках проекту відомий американський актор Джон Малкович виконає поему для читця та симфонічного оркестру композитора Аарона Копленда «Портрет Лінкольна».

Також у концерті братимуть участь Молодіжний оркестр Луїджі Керубіні, створений Маестро Ріккардо Муті з найкращих молодих виконавців Італії, симфонічний оркестр і хор Національної опери України, Камерний хор «Кредо», Ансамбль класичної музики ім. Б. Лятошинського, студенти Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, а також 25 молодих виконавців із м. Маріуполя (артисти Маріупольського муніципального оркестру «Ренесанс» та студенти Маріупольського коледжу мистецтв). Хормейстер Великого зведеного хору – Богдан Пліш.

Україну представлятиме, зокрема, одна з найкращих сучасних оперних співачок Людмила Монастирська (сопрано) та відомий український бас Сергій Магера.

Захід відбудеться за сприяння столичної влади.

Варто зазначити, що у зв’язку із подією передбачена заборона проїзду всіх видів транспорту уздовж Володимирського проїзду (від перехрестя із вул. Володимирською до перехрестя із вул. Малою Житомирською) та на вул. Володимирській (від перехрестя із вул. Рейтарською до перехрестя із вул. Великою Житомирською) під час концерту – із 20:00 до 24:00 відповідно до погодженої схеми організації дорожнього руху. Відповідно буде змінено і роботу громадського транспорту.

Довідково.

Міжнародний проект «Шляхи дружби» увійшов до історії як приклад високого гуманізму, що долає конфронтацію і тупикові політичні рішення, несе миротворчу місію, вшановує пам’ять жертв найтрагічніших подій сучасності.

За двадцять років «Шляхи дружби», започатковані престижним Равеннським фестивалем у 1997 р., пройшли через Сараєво, Бейрут, Єрусалим, Нью-Йорк, Стамбул, Каїр, Дамаск, Найробі, Токіо, Тегеран та інші точки світу, збираючи багатотисячні аудиторії  на відкритих площах та у концертних залах.

Ідея створення проекту належить одному з найвидатніших диригентів сучасності Маестро Ріккардо Муті – художньому керівникові та головному диригенту театру «Ла Скала», Зальцбурзького фестивалю, провідних світових оркестрів тощо.

За його словами, ця ідея зародилася більш ніж двадцять років тому в Сараєво.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]