Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Софійській площі розпочалося грандіозне святкування Дня Києва

28 травня 2016 року, 20:33

Сьогодні, 28 травня, на центральній сцені фестивалю «Свято вільних людей» стартувало грандіозне святкування Дня Києва. Привітали киян та гостей столиці зі святом заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко та співорганізатори фестивалю – Олег Скрипка й Андрій Мацола.

«Від імені Київського міського голови вітаємо вас із Днем Києва, бажаємо  бути вільними, щасливими та кожного дня радіти життю. Кожного дня влада реальними справами робить наше місто кращим та комфортнішим для всіх», – зазначила Ганна Старостенко.

За її словами, цьогоріч програма святкування Днів Києва значно розширилася – протягом вихідних у місті відбудеться 35 різноманітних культурно-мистецьких, спортивних та просвітницьких заходів.

Так, сьогодні на центральній сцені на Софійській площі свято відкрила «Київська рапсодія» – танцювальний вернісаж дитячих колективів, які виступали під акомпанемент оркестру із 60 музикантів. Увечері концертна програма здивує гостей свята іноземними гуртами «Born in UA» з Берліну та 33-А з Грузії. Крім того, відвідувачі почують український гурт Фома &Вася Клаб, а також Олега Скрипку спільно із джазовим оркестром «Либідь».

На сусідній Михайлівській площі працює «Сцена пам’яті», де для киян та гостей столиці відбувся зворушливий концертний захід «Симфонія Часу», в рамках якого висока музика поєдналася з живим звучанням дзвонів Carillon Михайлівського Золотоверхого монастиря. Участь у концерті взяли народна артистка України Євгенія Басалаєва, Київський камерний ансамбль «Контрасти Київ-Класік», академічний камерний хор «Хрещатик» та Ансамбль ударних інструментів «Арс нова».

Крім того, святкові концерти та заходи тривають на Андріївському узвозі, Контрактовій та Поштовій площі, Пейзажній алеї та у парку Кіото на лівому березі столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]