Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На території житлового масиву Вигурівщина-Троєщина побудують школу для 1080 учнів

22 листопада 2018 року, 12:15

У 2018–2021 роках у житловому масиві Вигурівщина-Троєщина у Деснянському районі столиці побудують загальноосвітню школу на 36 класів (1080 учнівських місць).

Підписано відповідне розпорядження КМДА у зв’язку із чисельними зверненнями місцевих мешканців, які проживають або планують проживати у 20-му мікрорайоні цього житлового масиву, щодо відсутності закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності. Наразі там функціонують школи, які працюють із перевищенням допустимого рівня чисельності учнів, тобто понад проектну потужність. Утім нині у мікрорайоні проживає близько 2500 дітей. І за прогнозами у найближчі роки чисельність дітей у мікрорайоні збільшиться на 1000 осіб.

«Школа буде відповідати найновішим стандартам і зніме гостроту проблеми з дефіцитом місць для учнів, які мешкають на Троєщині», – зазначає заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Побудова нової школи підтримана депутатами Київської міської ради, які у липні минулого року проголосували за означену місцеву ініціативу.

Замовником робіт визначено Деснянську районну в місті Києві державну адміністрацію. Уже у 2019 році вона має розробити, провести експертизу та затвердити проектну документацію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]