Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На транспортній розв’язці «Турбіна», біля моста Патона, влаштували навігацію

26 червня 2017 року, 13:23

Співробітники Центру організації дорожнього руху КП «Київдорсервіс» завершують встановлення елементів навігації на транспортній розв’язці на правобережному підході до моста Патона – перетині Малої Кільцевої дороги (бульвар Дружби Народів – міст Патона) та Набережної (Набережне шосе – Наддніпрянське шосе).

Навігацію влаштовано за допомогою направляючих щитів-шевронів, які відрізняються кольоровими елементами, – кожен напрям має кольорове кодування: якщо їхати на міст Патона – необхідно орієнтуватися на помаранчевий колір, на міст Метро – жовтий, на бульвар Дружби Народів – жовто-зелений, а ось на південь, на Наддніпрянське шосе – білий.

«Ця розв’язка – одна з найскладніших для орієнтування, особливо для немісцевих водіїв, тож ми розробили систему орієнтування за кольорами, а інформацію про кодування напрямків наведено на інформаційних щитах за декілька десятків метрів до початку зони маневрів», – розповів директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній.

Він зауважив, що монтаж інформаційних щитів завершать найближчими днями. Це перше таке рішення в Києві, тож аналітики Центру організації дорожнього руху очікують на зауваження та пропозиції, аби в подальшому поширювати таку практику на інші складні розв’язки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]