Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вул. Володимирській, 68 облаштували підвищений пішохідний перехід

04 червня 2019 року, 16:35

Черговий підвищений пішохідний перехід було облаштовано на вул. Володимирській, 68 – поблизу Національного університету харчових технологій. Про це повідомили у КК «Київавтодор».

Такі переходи змушують водіїв транспортних засобів знижувати швидкість перед ними за аналогією із пристроями примусового зниження швидкості, що значно зменшує вірогідність наїзду на пішоходів. Крім того, значно підвищується безпека та комфортність перетину проїжджої частини особами з інвалідністю.

До впровадження такого засобу організації дорожнього руху працівники комунальної корпорації підійшли комплексно:

  • нанесено дорожню розмітку 1.14.3 із використанням двокомпонентного пластику з підвищеними зносостійкими властивостями;
  • встановлено нові дорожні знаки на флуоресцентній основі для зосередження додаткової уваги водіїв;
  • встановлено сучасні зливоприймачі для водовідведення на таких пішохідних переходах.

Також дорожники подбали і про людей з порушенням зору – на підходах до переходу влаштовано тактильну плитку для кращого орієнтування в міському середовищі і недопущення випадкового виходу на проїжджу частину.

Автодорівці планують і надалі продовжувати практику облаштування таких технічних засобів організації дорожнього руху для безпеки пішоходів: підвищених пішохідних переходів, острівців безпеки тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]