Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Народні депутати підтримали проект закону про фінансування реалізації медичної реформ

07 грудня 2017 року, 16:47

Сьогодні, 7 грудня, Верховна рада ухвалила законопроект №7116, що гарантує фінансування реалізації медичної реформи з державного бюджету. Цей проект закону є важливим для комплексного впровадження медичної реформи. Його ухвалення дозволить розпочати у 2018 році зміни на первинній ланці. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Народні депутати розглянули у другому читанні законопроект №7116, який забезпечить фінансування змін у системі охорони здоров’я.

За інформацією Міністерства, ухвалення цього законопроекту дозволить розпочати у 2018 році зміни на первинній ланці: заклад, у якому працює сімейний лікар, почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, що уклав з ним договір. А з 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України.

Додаткові кошти в охорону здоров’я також зможуть інвестувати органи місцевого самоврядування.

У МОЗ нагадали, що 19 жовтня Парламент ухвалив законопроект №6327, реалізація якого передбачає якісні і докорінні зміни у системі охорони здоров’я. Для комплексного впровадження медичної реформи важливими також є ухвалені Парламентом законопроекти №7116, що гарантує фінансування реалізації медичної реформи з державного бюджету, та №7117, що передбачає додаткове фінансування мережі медзакладів у сільській місцевості.

Очікується, що найближчим часом всі три законопроекти про медичну реформу підпише Президент Петро Порошенко. Це запустить механізм якісних змін в системі охорони здоров’я – переконані у Міністерстві охорони здоров’я.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]