Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наступного року ми продовжимо втілювати масштабну стратегію розвитку розумної міської інфраструктури – Юрій Назаров

01 жовтня 2019 року, 14:37

1 жовтня у столичному КВЦ «Парковий» розпочався Kyiv Smart City Forum 2019 – одна з головних подій Східної Європи. Захід присвячено smart-технологіям та інноваційним рішенням, які допомагають розвиватися містам в Україні та в світі. Понад 60 найкращих світових і українських експертів у рамках Форуму розкажуть про діджиталізацію міст за допомогою штучного інтелекту, блокчейну та інших інноваційних розробок.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров розповів про здійснену роботу міста у розбудові smart-інфраструктури та подальші плани розвитку.

«Наступного року ми продовжимо втілювати масштабну стратегію розвитку розумної міської інфраструктури. Обов’язкова її складова — це підтримка стартапів. Також у наших планах ще більше залучати результати провадження Big Data – ми будемо аналізувати дані з більшої кількості галузей та приймати управлінські рішення на основі цієї інформації. Звичайно, також ми будем розвивати напрям Internet of Things та мобільний додаток Kyiv Smart City. Адже Київ – це «місто у смартфоні». І ми обов’язково маємо зробити його максимально функціональним та зручним для киян! Тому незабаром у додатку з’являться нові функції, серед яких інформування про ями на дорозі та місця для паркування», – розповів Юрій Назаров.

У рамках Kyiv Smart City Forum 2019 відбулася щорічна церемонія нагородження міст-лідерів із упровадження інноваційних рішень в інфраструктуру. Мета конкурсу – привернути увагу до використання смарт-сіті технологій для розбудови міської інфраструктури, а також познайомити громадськість із кращими українськими проектами.

Експертне журі проаналізувало понад 100 конкурсних заявок та визначили найуспішніші проекти у 5 номінаціях.

У номінації «Відкрите інноваційне місто» – за успішне залучення громадян до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій – перемогли Тернопіль, Тетіївська ОТГ, Київська область, Дрогобич.

«Найкраща транспортна модель міста» – за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури – були відзначені Житомир, Львів та Маріуполь.

«Найкомфортніше місто для життя» – за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення – нагороди отримали Харків, Умань, Чортків.

«Місто стартапів» – за підтримку у запуску нових інноваційних проектів та технологічних рішень з метою вдосконалення міського простору – перемогу здобули Славутич, Шостка, Маріуполь.

У номінації «Екологічно відповідальне місто» – за використання розумних технологій для захисту та збереження міської екосистеми визнані переможцями – Біла Церква, Миргород, Іллінці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]