Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ніна Матвієнко та Джамала можуть стати почесними громадянами столиці

23 травня 2016 року

Ніна Матвієнко та Джамала можуть стати почесними громадянами столиці

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили присвоєння звання “Почесний громадянин міста Києва” народній артистці України Ніні Матвієнко.

Звання їй планують присвоїти за визначні особисті заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку столиці, а також активну громадську діяльність. За такі здобутки звання “Почесний громадянин міста Києва” може отримати і переможниця пісенного конкурсу “Євробачення-2016» співачка Джамала.

Відповідні проекти рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики

Довідково: Особистий пісенно-музичний матеріал із власного репертуару Ніни Матвієнко складає понад 250 народних пісень і творів українських композиторів, серед яких обрядові, ліричні, гумористичні, пісні-балади, українські пісні XVII-XVIII ст. З 1968 року, після закінчення вокальної студії при Українському народному хорі ім. Г. Верьовки - його солістка. Співпрацює також з вокальним тріо «Золоті ключі». У 1979 році вона стала заслуженою, а в 1985 р. — отримала звання народної артистки України. З 1991 року — солістка Національного ансамблю солістів «Київська Камерата». Є професором кафедри музичного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв.

Джамала бере участь у сольних концертах з 16 років. У 1992 році стає лауреатом музичного дитячого конкурсу "Зоряний дощ". Була солісткою вокального квінтету Beauty Band. Лауреат Міжнародного конкурсу "1 Concorso Europeo Amici della musica" (Італія). У 2009 році брала участь у Міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної пісні "Нова хвиля-2009". Розділила перше місце з учасником з Індонезії. У травні 2016 року Джамала виграла національний відбір на Євробачення 2016 з авторською піснею "1944", присвяченій депортації кримськотатарського народу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]