Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Обрано нового керівника театру «Золоті ворота»

12 березня 2019 року, 18:42

12 березня у Департаменті культури КМДА відбувся конкурс на місце художнього керівника театру «Золоті ворота». Комісія у складі семи осіб одноголосно обрала Ксенію Ромашенко.

Нова очільниця розповіла, як саме бачить майбутнє театру, які концепції залишаться незмінними та чого хоче досягти на новій посаді.

«Принципово важливим для мене є зберегти той напрям театру, який було обрано від самого початку, і одночасно дати можливість новим українським митцям зробити свої перші кроки на професійній сцені. Я хочу дати їм реалізувати ідеї, які за тими чи іншими причинами не були реалізовані до цього», – сказала Ксенія Ромашенко.

Питання, поставлені комісією, стосувалися нових шляхів розвитку «Золотих воріт», а також вирішення проблемних питань.

Ксенія Ромашенко також зазначила, що важливим моментом є майбутня співпраця із європейськими фахівцями та продовження освітньої спрямованості театру, адже це є головною метою мистецтва.

Наразі вона планує взяти участь у Міжнародній театральній академії у Мюнхені, яка повинна стати вагомим кроком до міжкультурної комунікації та підвищення рейтингу України серед європейських країн.

Також Ксенія Ромашенко розповіла і про те, яким бачить святкування 40-річчя театру, що відбудеться вже цього року: «Важливий аспект, який ми використовуємо у своїй діяльності, – комунікація із аудиторією. Нам необхідно знати, що саме цікавить сучасного глядача, адже маємо відповідати вимогам».

Театр «Золоті ворота» є одним із найбільш відвідуваних театрів серед киян, а його колектив проводить активну фестивальну та гастрольну діяльність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]