Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оголошено переможців конкурсу ескізних проектів «Парку Почайна»

12 травня 2017 року, 11:08

Завершився всеукраїнський закритий архітектурний конкурс на визначення кращого ескізного проекту парку культури та відпочинку «Парк Почайна» в Оболонському районі. На урочистому заході в парку Почайна оголосили переможців конкурсу, чия ідея буде втілена в життя.

Як повідомив Департамент містобудування та архітектури, одноголосним рішенням журі переможцем став проект авторства Валентина Уварова та Віталія Ткача. Першу премію присуджено з огляду на досконале врахування містобудівної ситуації, зв’язок із оточуючими територіями, найбільшу відповідність природному середовищу. У проекті визначено елементи ревіталізації річки, приділено увагу до експлуатації парку в різні пори року.

Це – єдиний проект, що демонструє сполучення парку із міськими територіями, зокрема, надана спроба поєднати парк із пров. Московським і вул. Вербовою. Архітектори також передбачили створення пішохідного мосту над проспектом С. Бандери, що забезпечує зв’язок із озером Йорданським і житловим масивом.

Автори передбачили належну циркуляцію пішохідних потоків і маршрутів. Врахували місце для релігійних обрядів.

Проект-переможець візьмуть за основу під час розробки проектно-кошторисної документації. До цього етапу залучать не лише авторський колектив проекту, а й інших фахівців – екологів і ландшафтних архітекторів.

Нагадаємо, що 2 лютого 2017 року Київська міська рада рішенням № 838/1842 створила парк культури та відпочинку «Парк Почайна» на земельній ділянці орієнтовною площею 10,10 га, що розташована вздовж річки Почайна до затоки Вовковата між проспектом Степана Бандери та вул. Електриків у Оболонському районі. Завершити розробку та затвердити землевпорядну документацію «Парку Почайна» планується в 2017 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]