Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Окремий Департамент культурної спадщини посилить контроль за виконанням пам’яткоохоронного законодавства – Ганна Старостенко

06 червня 2017 року, 13:00

 

Згідно з прийнятим рішенням Київради шляхом виділу з Департаменту культури утворюється окремий Департамент культурної спадщини. Створення такої установи дозволить оперативно та конструктивно вирішувати нагальні питання захисту та проведення інспекційних перевірок об’єктів культурної спадщини, яких у Києві налічується понад 3,5 тисячі. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації із гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Сьогодні в Києві налічується 3 552 об’єкти культурної спадщини, із них – 7 державних заповідників і 2 пам’ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Усі ці об’єкти потребують постійного захисту, відновлення та контролю щодо їхнього стану та використання. Очевидно, що це серйозна і трудомістка робота, яку має виконувати самостійний орган охорони культурної спадщини, про що неодноразово нам вказувала громадськість у петиціях і зверненнях», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що згідно з Конституцією України охорона культурної спадщини – це пріоритетне завдання органу місцевого самоврядування, а отже, захист об’єктів культурної спадщини має покладатися на спеціально уповноважені органи. І Київ як столиця має перш за все виконувати цю конституційну функцію.

«За нових умов ми матимемо можливість більш посилено контролювати виконання пам’яткоохоронного законодавства, покращити стан об’єктів комунальної власності, що є пам’ятками. І надзвичайно важливо – створити спецфонд, кошти якого використовуватимуться для виявлення, дослідження, реставрації і ремонту об’єктів культурної спадщини, що, серед іншого, зменшить навантаження на загальний бюджет міста», – резюмувала заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]