Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Ми розробили пішохідно-велосипедний туристичний маршрут, який об’єднає Львівську та Європейську площі»

24 січня 2019 року, 18:23

У Києві з’явиться пішохідно-велосипедний туристичний маршрут, який об’єднає Львівську та Європейську площі. Про це у програмі «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Від Львівської площі Пейзажною алеєю до сходів, які здали в експлуатацію минулого року, виходимо через Андріївський узвіз і йдемо через Алею художників, виходимо під фунікулером до пам’ятника Володимиру. Далі вже проходимо саме новим об’єктом – пішохідно-велосипедним мостовим переходом – і виходимо до Арки Дружби народів, а зовсім поряд із нею – Європейська площа», – розповів Олександр Спасибко.

За його словами, об’єкт включає два оглядові майданчики, обладнані скляною підлогою.

«У перильну огорожу вмонтують світло. У майбутньому цей об’єкт буде обладнано ліфтом, який буде біля сходів до пам’ятника Магдебурзькому праву і підніматиме на перший оглядовий майданчик», – зазначив заступник голови КМДА.

На сьогодні уся проектна документація розроблена і погоджена з істориками та екологами.

«Вартість мостового переходу складатиме 260 мільйонів гривень», – додав Олександр Спасибко.

За його словами, на цьому об’єкті ніяких автомобілів не буде. Лише технологічний транспорт для прибирання снігу тощо.

Довідково.

Міст з’єднає два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий» та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.

Він буде довжиною приблизно 210 метрів, ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

На мосту будуть влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться  вид на Дніпро, панорами лівобережжя та історичного Подолу. Цей міст зробить Київ ще більш привабливим для туристів. Місто планує втілити проект великого туристичного маршруту, який розпочинатиметься від Пейзажної алеї і завершуватиметься біля Києво-Печерської Лаври.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]