Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Місто збудує нову під’їзну дорогу до аеропорту «Київ»

27 вересня 2016 року, 18:36

Міська влада вважає обов’язковим дотримання чинного законодавства в питаннях землекористування.  Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко. Він прокоментував ситуацію навколо примусового виконання виконавчою службою Солом’янського районного управління юстиції в м. Києві рішення Господарського суду Києва  щодо звільнення товариством автолюбителів «Стоянка-17» земельної ділянки (вул. Народного ополчення, 22-А, Солом’янський район) для будівництва інфраструктурного об’єкту «Під’їзна автомобільна дорога від Червонозоряного проспекту (проспект Валерія Лобановського) поблизу примикання вулиці Кіровоградської  до міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни)».

«Київ росте і розвиток інфраструктури – одна із основних задач столичної влади. Рішення збудувати під’їзну автомобільну дорогу було прийнято ще в 2010 році», – зауважив Олександр Спасибко.

Будівництво цієї автомобільної дороги – частина великого проекту південно-західного малого напівкільця, що поєднає правий та лівий береги Дніпра (від проспекту Академіка Палладіна до Столичного шосе). Влада працює над удосконаленням транспортної схеми Києва з метою покращення умов руху.

«Звертаю особливу увагу, що дорога будується, передусім, для киян. Вона розвантажить Севастопольську площу та проспект Валерія Лобановського, забезпечить безперешкодний, комфортний під’їзд до аеропорту «Київ». А комфорт киян для влади – головне питання», – зауважив заступник голови КМДА.

За словами Олександра Спасибка, земельна ділянка для будівництва автомобільної дороги площею 13,92 га відведена в постійне користування підприємству – замовнику будівництва (рішення Київради від 31.03.2011 р). Тобто проведення тут будівельних робіт є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами й експертними висновками. Але частина земельної ділянки була фактично тимчасово зайнята гаражами товариства автолюбителів «Стоянка-17».

Він додав, що замовник будівництва – КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» пройшло довгий шлях із правового урегулювання питання землевикористання. «Стоянка-17» використовувало земельну ділянку для створення тимчасової відкритої автостоянки і, згідно рішення влади мало звільнити її протягом десяти днів. Справа дійшла до судового розгляду. Господарський суд м. Києва ухвалив рішення щодо звільнення автолюбителями земельної ділянки. Наразі справою займається виконавча служба і виконує рішення суду примусово.

Олександр Спасибко наголосив, що будь-які дії автолюбителів щодо блокування доступу на територію земельної ділянки є незаконними. Правоохоронні органи повинні дати оцінку подіям, забезпечити безперешкодний доступ виконавчій службі у справі звільнення земельної ділянки та забезпечити можливість підприємствам Києва безперешкодно працювати згідно чинного законодавства.

«Місто направляє гроші на створення столичної інфраструктури на європейському рівні. Під’їзна дорога до аеропорту «Жуляни» буде завершена вже в 2017 році. Всі конфліктні ситуації потрібно вирішувати тільки правовим і мирним шляхом», – підкреслив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]