Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Реконструкція сходів на Старокиївський горі коштувала 15 млн гривень»

25 липня 2018 року, 10:19

Реконструкція сходів на Старокиївський горі коштувала 15 млн гривень. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«В інтернеті з’явилась маніпулятивна інформація про нібито «золоті» сходинки. Я маю наголосити, що вартість робіт із реконструкції сходів складає 15 млн грн», – сказав він.

За словами Олександра Спасибка, сходи спроектовано як збірну монолітну залізобетонну конструкцію та передбачено і виконано улаштування декоративних накладок із зносостійкої та вологозахищеної термодеревини на сходинках.

Загальна ж вартість проекту реконструкції та облаштування всієї території частини туристичного маршруту склала 89,3 млн грн. За ці кошти проектом передбачено і виконано цілу низку робіт: організацію пішохідного руху з зонами відпочинку, благоустрій та озеленення території, будівництво одноповерхової будівлі громадської вбиральні, встановлення «тривожної» кнопки, встановлення камер відеоспостереження на сходах та алеї, зони доступу до WI-FI, встановлення лав, облаштування оглядових майданчиків. Виконані інженерні укріплення – підпірні стіни для захисту від зсувів, створено штольневу дренажну систему для відводу вод зі схилів.

Усі прибори освітлення для забезпечення енергоефективності розроблені за технологією LED у вандалостійкому виконанні. Освітлення сходів спроектовано у перилах на шині LED.

«Тому поділити загальну вартість на сходинки і видавати цю цифру в інформаційний простір є абсолютно некоректним. Ніяким чином не можна розподілити на сходинки вартість цілого проекту благоустрою схилів», – зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що замовник пильно стежить за якістю виконання робіт, тож проводяться перевірки, підготовлені дефектні акти і всі недоліки робіт і зауваження будуть найближчим часом усунені.

«Цього літа кияни та гості міста мають не тільки можливість користуватися відновленими, чудовими сходами, що ведуть на Поділ, а й отримали оновлену й облаштовану зону відпочинку на прилеглій території. Упевнений, що крок за кроком ми перетворимо наше місто на один із провідних центрів європейського туризму!» – сказав Олександр Спасибко.

Реконструкція сходів ініційована Київською міською державною адміністрацією як перший крок у створенні Ландшафтного парку, до якого входять сквери на Пейзажній алеї, схили Старокиївської гори, гір Десятинки, Щекавиці та Киселівки. Реконструкція здійснюється у єдиному історичному стилі з проектами реконструкції Пейзажної алеї, Алеї художників та території біля Андріївського узвозу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]