Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «У Києві з’явиться Меморіальний комплекс Героям-киянам»

20 травня 2019 року, 9:48

Департамент містобудування та архітектури КМДА оголошує Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на визначення найкращого ескізного проекту Меморіального комплексу «Героям–киянам, що загинули за цілісність та незалежність України». Місто повинно пам’ятати та шанувати своїх героїв, які мужньо боролися за незалежне майбутнє нашої держави. Про це зазначив головний архітектор Києва – директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов.

«Цей меморіальний комплекс має стати символом Києва та уособленням героїчного подвигу наших земляків, що віддали своє життя під час бойових дій на сході України. І наше завдання – зробити не просто пам’ятник, а місце великої шани, яке буде викликати повагу, зокрема, і своїм художнім рішенням. Саме тому ми запрошуємо до участі в конкурсі найкращих вітчизняних фахівців у галузі архітектури, скульптурного мистецтва та ландшафтного дизайну і закликаємо відповідально поставитися до завдання конкурсу», – заявив Олександр Свистунов.

Учасникам необхідно створити концепцію частини існуючого парку «Хрещатий» із улаштуванням скульптурної композиції – меморіалу, що буде вшановувати пам’ять загиблих героїв АТО та відповідати сучасним викликам патріотичної свідомості громадськості.

До журі конкурсу запрошено представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, провідних архітекторів та урбаністів, дизайнерів міського середовища.

Реєстрацію відкрито до 15 червня. Після закінчення учасникам буде надіслано конкурсне завдання. Оголошення переможців відбудеться 22 серпня.

Детальніше ознайомитися з умовами можна за посиланням https://heroivkyian.wixsite.com/heroivkyian.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]