Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Резніков: «У дитсадок на Березняках замість вершкового масла постачали сурогат»

27 грудня 2017 року, 17:57

У столиці тривають планові заходи щодо моніторингу якості харчових продуктів у школах і дитсадках. Так, за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводить планові заходи державного контролю.

Зокрема, під час перевірки у дитсадку № 166 (просп. П. Тичини, 28-А), після відбору та випробування зразків виявлено невідповідність вершкового масла вимогам ДСТУ за вмістом масової частки жиру (норма – 72,7%, у зразках – 72,1% та 72,4%). Окрім того, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі складає 62% від загальної частки жиру. Як повідомили у Держпродспоживслужбі, йдеться про масло солодковершкове селянське «Попільнянське» 72,7% жиру, виробник – ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». Варто зауважити, що вміст немолочних жирів взагалі не допускається.

Випробування зразків продукції проводилось у науково-дослідному центрі випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт».

«Як стало відомо, постачальник забезпечує «маслом» усі заклади освіти Дніпровського та частину Дарницького районів. Завдання Держпродспоживслужби – у найкоротші терміни передати виявлені факти до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, а також провести відповідні перевірки в усіх дитсадках», – заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Своєю чергою, у Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за виявленим фактом у дитсадку на просп. П. Тичини матеріали вже передано до правоохоронних органів.

«Минулого року прокуратура проводила розслідування щодо аналогічного випадку в Оболонському районі. Тоді постачальник забезпечував 62 навчальних заклади замість вершкового масла харчовим жировим продуктом із вмістом немолочних жирів у 99%! Такі продукти харчування становлять загрозу для здоров’я дітей. Також повідомляю, що стосовно ситуації, що склалася на Березняках, ми вже звернулися до правоохоронних органів», – додав очільник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан.

За словами Олексія Резнікова, районним держадміністраціям доручено перевірити тендерну документацію на відповідність умовам і вимогам, здійснити необхідні дії, щоб не допустити використання у навчальних закладах неякісних харчових продуктів, у тому числі й зазначеного виробника.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]