Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перші інспектори з паркування можуть з’явитися на вулицях Києва вже у лютому

30 січня 2019 року

Перші інспектори з паркування можуть з’явитися на вулицях Києва вже у лютому

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати погодили внесення змін до правил паркування.

Відтак, перші інспектори з паркування уже в лютому можуть вийти на вулиці столиці. За інформацією міської влади, 10 інспекторів уже пройшли відповідні тестування та готові виконувати свої обов’язки.

«Запуск інспекції відбуватиметься у кілька етапів. Перші 10 спеціалістів у тестовому режимі запрацюють орієнтовно в лютому. Другим етапом буде здійснення фотофіксації сертифікованим обладнанням і виписування штрафів.  І третій етап – здійснення тимчасового затримання транспортного засобу. Ймовірно, у травні інспекція зможе повноцінно функціонувати», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

Під час розгляду питання депутати підтримали правки щодо доступності до парковок людей з інвалідністю та осіб, які допомагають їм у транспортуванні. Місця повинні бути безкоштовними та розташовані максимально близько до приміщення. У мерії пояснюють: тим самим міська влада виконує законодавчі ініціативи щодо реформування паркувального простору.

Нагадаємо, згідно із рішенням Київської міської ради «Про уповноваження посадових осіб (інспекторів з паркування) Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА)», у столиці загалом працюватиме 148 інспекторів.

Проект рішення про зміни до правил паркування мають винести на одне із пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]