Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петиція щодо запровадження штрафів за неприбирання собачих відходів на вулицях прийнята до розгляду

06 травня 2016 року

Петиція щодо запровадження штрафів за неприбирання собачих відходів на вулицях прийнята до розгляду

Електронна петиція “Щодо запровадження обов’язкової системи штрафів за неприбирання собачих відходів на вулицях” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради від 17.03.2016 №233/233 “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 8.10.2015 № 103/2006 “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів та прийнята до розгляду.

Відтак, вказана петиція набрала 10998 голосів, при мінімально необхідних 10000.
Заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів уже доручив постійній комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор петиції Андрій Пікалов зазначає: “За статистикою в Україні приблизно 12 млн людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Окрім неестетичного вигляду, неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань”. Тому Андрій Пікалов звертається до міської влади з проханням зобов'язати власників тварин прибирати екскременти за своїми улюбленцями.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:
https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=2401

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]