Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час Ліги Чемпіонів пасажирів у громадському транспорті побільшало несуттєво – Дмитро Давтян

30 травня 2018 року, 12:26

На час перебування у столиці гостей Ліги Чемпіонів пасажиропотік у громадському транспорті суттєво не зріс. Про це з посиланням на дані профільного Департаменту повідомляє заступник голови КМДА Дмитро Давтян. За його словами, це пов’язано, передусім, із тим, що більшість фанів використовували шаттли або рухалися пішки.

«Загалом пасажиропотік збільшився на 3-4 відсотки порівняно із минулим тижнем. Звісно, більшість прихильників видовищної гри дісталися до Києва заздалегідь, а столицею пересувалися пішки. Адже фан-зони були розташовані так, щоб охоплювати найбільш людні місця. Їхня локація мала на меті комфорт як із точки зору розташування необхідного обладнання та техніки, так і руху людей. Відстань між ними невелика, і навіть фізично не підготовлені відвідувачі не відчували значного навантаження», – коментує Дмитро Давтян.

Іншою причиною незначного зростання пасажирських перевезень за вказаний період він вважає сезонність.

«Закінчилося навчання у школах і частково у вищих навчальних закладах, тож значна кількість молоді просто не має потреби користуватися транспортом щоденно», – розповів заступник голови КМДА.

Щодо метрополітену, зазначив він, улітку кількість пасажирів становить у середньому до 1 млн 200 тисяч осіб.

«Для порівняння, цієї весни маємо близько 1,7 млн, і приріст у 27 тисяч пасажирів за тиждень не є суттєвим. До прикладу, у день фіналу послугами метрополітену скористалося 13 тисяч українських та іноземних громадян. Тож зростання пасажиропотоку несуттєве», – підкреслив Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]