Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час спеки тварини потребують особливого харчування: фахівці комунальної ветклініки нагадують основні правила

08 липня 2021 року, 15:26

Перегрівання діє вбивчо на домашніх улюбленців – високі температури для котів та собак ще більш небезпечні, ніж для людей. Влітку під час спеки тварини потребують особливого догляду, у тому числі харчування. Фахівці КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» дають поради щодо правильного раціону чотирилапих.

Спеціалісти наголошують, що саме правильна організація харчування відіграє ключову роль у профілактиці перегріву та зневоднення під час спеки. У тварини має бути вдосталь води.

Щодо твердої їжі – влітку коти і собаки часто відмовляються від корму, який раніше споживали із задоволенням. Тварина може бути без апетиту та навіть втратити вагу. Хвилюватися не варто. Дотримуючись порад ветеринарів, можна допомогти чотирилапому вихованцю легше пережити спекотні дні:

  1. Забезпечте безперешкодний доступ до питної води.
  2. Перенесіть ранкове годування на більш ранній час, а вечірнє – на більш пізній, коли не так спекотно.
  3. Скоротіть кількість годувань до одного на добу (не стосується цуценят, вагітних або тварин, що годують молоком).
  4. Зменшіть обсяг порцій.
  5. Прибирайте залишки їжі, що може зіпсуватись, та мийте посуд одразу після годування.

Ветеринарні лікарі закликають до відповідального та більш уважного ставлення до здоров’я вихованців у спекотні дні. При найменших ознаках зневоднення, отруєння – негайно звертайтеся до ветеринара.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]