Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підготовлено проект рішення про внесення змін до бюджету Києва на 2017 рік

07 квітня 2017 року, 16:12

 

Із урахуванням залишків коштів, що склалися на 1 січня 2017 року за даними звітності за 2016 рік, і враховуючи зміни в бюджетному законодавстві, що відбулися в I кварталі 2017 року, виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) схвалено та подано до Київради проект рішення про внесення змін до бюджету міста Києва на 2017 рік. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс із посиланням на дані фінансової звітності.

Проектом врахований обсяг субвенції із держбюджету в сумі 2863,11 тис. грн на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб учасників антитерористичної операції та осіб, інвалідність яких настала під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Запропоновано здійснити перерозподіл субвенції із держбюджету на надання державної підтримки особам із особливими освітніми потребами в зв’язку із затвердженням Кабінетом Міністрів України порядку використання цих коштів. Це – 37400 тис. грн для районних в місті Києві державних адміністрацій із урахуванням контингенту отримувачів таких освітніх послуг.

Пропонується збільшити на 2806,9 тис. грн бюджетні призначення у сфері охорони здоров’я для виплат пільгових пенсій працівникам цих закладів через збільшення контингенту одержувачів.

За результатами моніторингу громадської думки щодо стану доріг у Києві пропонується збільшити (і це найбільший обсяг коригувань) бюджетні призначення на першочергові заходи з ремонту дорожньої інфраструктури в сумі 1239394,9 тис. грн, у тому числі 809390 тис. грн за рахунок коштів, що надходять до бюджету міста відповідно до статті 33 Прикінцевих і перехідних положень Бюджетного кодексу України. Зокрема, для ремонту міжквартальних проїздів пропонується спрямувати 100000 тис. грн.

Тарифне регулювання вимагає надання негайної фінансової допомоги КП «Київпастранс» у сумі 81200 тис. грн для розрахунків за електроенергію, а також районним підприємствам із обслуговування житлового фонду в сумі 204084 тис. грн у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, тарифів на електричну енергію і вивезення сміття, які не враховані в діючому тарифі на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій.

Після узгодження всіх організаційних рішень додаткових ресурсів вимагають також заходи з підготовки до проведення в Києві пісенного конкурсу «Євробачення-2017», а саме:

  • створення та розгортання комплексної системи відеоспостереження відповідно до рекомендацій Національної поліції України в місцях розташування міських локацій пісенного конкурсу «Євробачення-2017» – в сумі 19150 тис. грн;
  • придбання урн для поліпшення благоустрою міста – в сумі 5000 тис. грн;
  • залучення волонтерів (одяг, харчування, проїзд) – в сумі 500 тис. грн;
  • організація та проведення спортивно-масових заходів – у сумі 4300 тис. грн;
  • благоустрій території музею «Київська Фортеця» – в сумі 125 тис. грн;
  • проведення технічного обстеження атракціонів у парках культури та відпочинку – в сумі 100 тис. грн, що передбачено проектом рішення.

«Будемо просити Київського міського голову розглядати ці зміни як невідкладні, а депутатів Київської міської ради – схвалити на найближчій сесії», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]