Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Пленарного засідання 30.10.2008

06 травня 2009 року

ІІ сесія VІ скликання

 

ПРОТОКОЛ №9

пленарного засідання

 

Початок о   10.20 год.

30.10.2008

 

Пленарне засідання ІІ сесії Київради VІ скликання 30.10.08 відкрив заступник міського голови – секретар Київради Довгий О.С.

За даними електронної системи „Рада” зареєстровано 96 депутатів, депутати продовжили реєстрацію.

За даними електронної системи „Рада” зареєстровано 105 депутатів.

Заступник міського голови – секретар Київради Довгий О.С. привітав з днем народження депутатів.

СЛУХАЛИ: Про порядок денний пленарного засідання ІІ сесії Київради VІ скликання 30.10.08.

ВИСТУПИВ: Заступник міського голови – секретар Київради            Довгий О.С. та запропонував прийняти порядок денний за основу.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 105, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. проінформував депутатів, що на Погоджувальній раді була пропозиція депутатської фракції “Блок Юлії Тимошенко” щодо зняття з порядку денного питання “Про внесення змін до рішення Київради від 08.02.07 №62/723 “Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки”.

З мотивів виступили депутати Меліхова Т.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”,            Комарницький Д.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. запропонував до зазначеного питання повернутися при розгляді питань порядку денного та проінформував депутатів щодо пропозицій про зняття з порядку денного таких питань:

1. Про продаж земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Український фармацевтичний центр” для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-розважального комплексу “Боулінг-клуб” на вул. Фрунзе, 134 у Подільському районі м. Києва (Є 0411).

2. Про оформлення дитячій поліклініці № 2 Святошинського району       м. Києва права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування будівлі поліклініки на вул. Василя Кучера, 5 у Святошинському районі (А 9313).

Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, запропонував зняти питання “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 27.12.07 №1557/4390 “Про відміну рішення Київської міської ради від 18.11.04 №811/2221 “Про передачу Голосіївській районній у м. Києві раді земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з об’єктами громадського призначення на вул. Теремківській, між буд. №2-а та №6, у Голосіївському районі м. Києва” та до рішення Київської міської ради від 19.07.05 №806/3381 “Про затвердження Програми розвитку зеленої зони               м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста” (А 13835) та “Про відміну рішення Київської міської ради від 21.10.04 №594/2004 “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “ТЕХНОБУД” земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з приміщеннями соціально-громадського призначення та підземним паркінгом на перетині вул. Анни Ахматової та вул. Драгоманова у Дарницькому районі м. Києва”            (А 12434) та відправити на доопрацювання у тимчасову контрольну комісію по розгляду колективних звернень громадян по перевірці рішень Київради щодо надання земельних ділянок юридичним та фізичним особам під забудову та фактів порушення забудовниками чинного законодавства.

Депутат Пабат О.В., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, запропонував зняти з порядку денного питання “Про передачу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Марія” для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на Дніпровській набережній, 16 у Дарницькому районі” (А 7207) та “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “РОСЬ-1” земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автозаправної станції на вул. Заводській, 72 у Подільському районі” (А 6314).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про зняття з порядку денного питання “Про продаж земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Український фармацевтичний центр” для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-розважального комплексу “Боулінг-клуб” на          вул. Фрунзе, 134 у Подільському районі м. Києва” (Є 0411).

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 105, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про зняття з порядку денного питання “Про оформлення дитячій поліклініці №2 Святошинського району м. Києва права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування будівлі поліклініки на вул. Василя Кучера, 5 у Святошинському районі”             (А 9313).

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 73, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про зняття з порядку денного питання “Про відміну рішення Київської міської ради від 21.10.04 №594/2004 “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “ТЕХНОБУД” земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з приміщеннями соціально-громадського призначення та підземним паркінгом на перетині вул. Анни Ахматової та вул. Драгоманова у Дарницькому районі м. Києва” (А 12434) та направлення на доопрацювання у тимчасову контрольну комісію по розгляду колективних звернень громадян по перевірці рішень Київради щодо надання земельних ділянок юридичним та фізичним особам під забудову та фактів порушення забудовниками чинного законодавства.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 92, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про зняття з порядку денного питання “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 27.12.07 №1557/4390 “Про відміну рішення Київської міської ради від 18.11.04 №811/2221 “Про передачу Голосіївській районній у м. Києві раді земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з об’єктами громадського призначення на вул. Теремківській, між буд. № 2-а та № 6, у Голосіївському районі м. Києва” та до рішення Київської міської ради від 19.07.05 №806/3381 “Про затвердження Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста” (А 13835) та направлення на доопрацювання у тимчасову контрольну комісію по розгляду колективних звернень громадян по перевірці рішень Київради щодо надання земельних ділянок юридичним та фізичним особам під забудову та фактів порушення забудовниками чинного законодавства.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 96, проти – 0, утр. – 0).

Депутат Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, оголосив пропозицію постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики про зняття з порядку денного питання “Про розгляд протесту заступника прокурора міста Києва від 05.05.08 №07/1-89вих-08 на пункт 15 рішення Київської міської ради від 15.04.04 №183/1393 “Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею” (А 13424).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію депутата Карпунцова В.В.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 106, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. запропонував включити до порядку денного та розглянути першим питанням після оголошення депутатських запитів інформацію Київської міської територіальної виборчої комісії щодо змін у складі фракції “Блок Литвина”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 111, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. запропонував включити до порядку денного питання “Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік”.

З мотивів виступив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Ярошенко Р.В., депутат Київради, та запропонував розглянути два проекти рішення “Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 69, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік” (До додатка №19).

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 61, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про передачу в оренду нежилих приміщень комунальної власності м. Києва Апеляційному суду Київської області”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Києва” Балагурі О.М.”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 99, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про склад комісії з питань поновлення прав реабілітованих”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 1).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про впорядкування діяльності у сфері поводження з побутовими відходами (крім токсичних та особливо небезпечних) у м. Києві”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 80, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. проінформував депутатів про пропозицію голови тимчасової контрольної комісії по розгляду колективних звернень громадян по перевірці рішень Київради щодо надання земельних ділянок юридичним та фізичним особам під забудову та фактів порушення забудовниками чинного законодавства Дмитрука Ю.П. та поставив на голосування включення до порядку денного питання “Про відміну рішення Київської міської ради від 26.07.07 №58/1892 “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “Пантеон-Актив” земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративно-житлового комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського та торговельного призначення та наземними і підземними паркінгами у пров. Новопечерському, 5 у Печерському районі м. Києва” (про розірвання договору оренди земельної ділянки від 29.12.07 №82-6-00473).

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 100, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного питання “Про розірвання договору оренди земельної ділянки від 13.08.08 №82-6-00509”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 95, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови – секретар Київради  Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про затвердження порядку денного в цілому.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 111, проти – 0, утр. – 0).

Порядок денний (додається).

СЛУХАЛИ: Про направлення депутатських запитів Київському міському голові та посадовим особам виконавчого органу Київради.

ВИСТУПИВ: Заступник міського голови – секретар Київради          Довгий О.С., зачитав депутатські запити, що надійшли до секретаріату Київради.

Із запитами виступили депутати Овраменко О.В., депутатська фракція “Блок Литвина”, Антонова О.Ю., депутатська фракція “Блок Литвина”, Москаль Д.Д., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Лук’янюк М.В., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Олійник Д.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Щербинська Я.В., депутатська фракція “Партія регіонів”, Баранов-Мохорт С.М., депутатська фракція “Партія регіонів”, Філатов Я.О., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, Антонова О.Ю., депутатська фракція “Блок Литвина”, Резнікович М.І., депутатська фракція “Партія регіонів”, Меліхова Т.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Сенчук В.В., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. дав протокольне доручення (додається).

Із заявою виступив депутат Зінченко О.О., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

З мотивів виступив заступник міського голови - секретар Київради               Довгий О.С.  

Із заявами та запитами продовжили виступати депутати Іонова М.М., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Старостенко Г.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Кличко В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

Депутат Лебідь П.Д., депутатська фракція “Партія регіонів”, подякував депутатам за прийняття на минулому пленарному засіданні питання щодо передачі майна Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Із заявами та запитами продовжили виступати депутати Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”, Баранов-Мохорт С.М., депутатська фракція “Партія регіонів”.

Заступник міського голови – секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення “Про направлення депутатських запитів Київському міському голові та посадовим особам виконавчого органу Київради”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Інформацію Київської міської територіальної виборчої комісії щодо змін у складі депутатів Київської міської ради VІ скликання.

ВИСТУПИЛА: Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Білик Г.І. та проінформувала про реєстрацію наступного за списком депутата Гоцького М.М. від виборчого блоку Литвина.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. привітав депутата Гоцького М.М.

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік”.

ВИСТУПИЛИ: Заступник міського голови - секретар Київради  Довгий О.С., голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Ярошенко Р.В., депутат Київради.

В обговоренні брали участь депутати Мошенський В.З,. депутатська фракція “Блок Литвина”, Андрієвський Д.Й., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Казаков Д.Ю., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, Баранов-Мохорт С.М., депутатська фракція “Партія регіонів”, Комарницький Д.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Мельник С.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Голиця М.М., депутатська фракція “Блок Литвина”, Грінюк В.Р., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Казаков Д.Ю., депутатська фракція “Громадський актив Києва”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. дав протокольне доручення (додається) та поставив на голосування проект рішення із урахуванням пропозицій депутатів Голиці М.М., Казакова Д.Ю., Баранова-Мохорта С.М.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 66, проти – 16, утр. – 0).

Головуючий оголосив результати голосування пофракційно.

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 №3/4475 “Про бюджет міста Києва на 2008 рік” (до додатка №19).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Ярошенко Р.В., депутат Київради.

Запитання задав депутат Дмитрук Ю.П., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації                   Басс Д.Я. дав відповідь.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 70, проти – 10, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: 1. Про тарифну політику.

2. Звіт голови робочої групи щодо тарифної політики у м. Києві.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. запросив до сесійної зали першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Голубченка А.К. та начальника Головного управління з питань цінової політики Яструбинського В.І.  

ВИСТУПИВ: Голова робочої групи щодо тарифної політики, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Бондар Ю.І., депутатська фракція “Громадський актив Києва”.

В обговоренні брали участь депутати Казаков Д.Ю., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, Клюс О.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

ВИСТУПИВ: Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Голубченко А.К.

Задавали запитання та брали участь в обговоренні депутати Плачков І.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Казаков Д.Ю., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, Баранов-Мохорт С.М., депутатська фракція “Партія регіонів”, Мельник С.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Борисенко С.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Журавський В.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Грінюк В.Р., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИСТУПИВ: Начальник Головного управління з питань цінової політики Яструбинський В.І. 

Продовжували брати участь в обговоренні голова робочої групи щодо тарифної політики Бондар Ю.І., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, заступник голови Київської міської державної адміністрації – начальник Головного  фінансового управління Падалка В.М., начальник Головного управління з питань цінової політики Яструбинський В.І., депутат Комарницький Д.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення “Про тарифну політику”.

ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 9, проти – 49, утр. – 1).

Пленарне засідання продовжив вести Київський міський голова            Черновецький Л.М.

ВИСТУПИВ: Київський міський голова Черновецький Л.М. щодо тарифної політики у місті Києві та запропонував проголосувати проект рішення “Про тарифну політику”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію Київського міського голови Черновецького Л.М.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 61, проти – 3, утр. – 4).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. оголосив результати голосування пофракційно.

СЛУХАЛИ: Про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Києва” Балагурі О.М.

ВИСТУПИВ: Київський міський голова Черновецький Л.М.

В обговоренні брали участь депутати Бригинець О.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Журавський В.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 100, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. оголосив результати голосування пофракційно.

З мотивів виступив депутат Пабат О.В., депутатська фракція “Громадський актив Києва”.

Київський міський голова Черновецький Л.М. привітав Кличка В.В. з перемогою у спортивному поєдинку за звання “Чемпіон світу з боксу”.

Голова постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв’язків та інформаційної політики Качкан О.В., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, проінформував депутатів про те, що Кличку В.В. присвоєно звання “Почесний громадянин міста Києва” у 2004 році.

З мотивів виступили Київський міський голова Черновецький Л.М., депутат Кличко В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію про продовження роботи пленарного засідання без перерви.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 96, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київради від 15.03.07 №260/921 “Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Києві”.

ВИСТУПИВ: Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Басс Д.Я.

Задавали запитання та брали участь в обговоренні депутати         Демінський П.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”,                Журавський В.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Ламбуцький М.М., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”, Зінченко О.О., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Олійник Д.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням усіх зауважень.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 101, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про затвердження Київської міської програми “Зайнятість населення на 2009-2012 роки”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 89, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання транспортних засобів, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності            Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 106, проти – 0, утр. – 1).

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання автотранспортних засобів, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності           Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 110, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу комунальному підприємству “Київжитлоспецексплуатація” на списання транспортних засобів, які належать до комунальної власності територіальної громади м. Києва.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності            Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 110, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва світлофорного об'єкта на перехресті вулиць Святошинської та Жмеринської в місті Києві.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності            Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про зарахування до комунальної власності територіальної громади міста Києва закінченого капітальним ремонтом об'єкта комунального призначення – “Заміна бар'єрного огородження Наддніпрянського та Столичного шосе”.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності          Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду комунальному підприємству “Київтранспарксервіс”.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності           Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

Запитання задав депутат Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

Голова постійної комісії Київради з питань власності Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”, дав відповідь.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 96, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу редакції газети Київської міської ради “Хрещатик” на продаж легкового автомобіля марки ВАЗ-21099, який належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності          Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 111, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю “Спільне Українсько-Швейцарське підприємство “Сітко-Поділ-Київ” на демонтаж майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва та перебуває на балансі відкритого акціонерного товариства “Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт”.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності            Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про зарахування до комунальної власності територіальної громади міста Києва закінченого будівництвом об'єкта (дитячий садок на 30 місць і повна середня школа на 96 учнів у с. Підгірці Обухівського району).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності         Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 106, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київради від 26.07.07 №17/1851 “Про деякі питання використання майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва та перебуває у володінні та користуванні відкритого акціонерного товариства “Акціонерна компанія “Київводоканал”.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності              Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

В обговоренні брали участь депутати Мельник С.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, Чуб А.В., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 75, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу в оренду нежилих приміщень будинку №21 літ. А на просп. Перемоги Державному управлінню справами.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності           Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”, та запропонував зняти питання на довивчення.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію голови постійної комісії Київради з питань власності           Дейнеги В.П. 

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 100, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про деякі питання будівництва адміністративної будівлі з приміщеннями Резиденції Посла, Торгово-економічної місії Республіки Казахстан в Україні та підземним паркінгом на вул. Мельникова, 51 у Шевченківському районі.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності            Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 107, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київради від 08.02.07 №62/723 “Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. проінформував депутатів про пропозицію фракції “Блок Юлії Тимошенко” щодо зняття питання на довивчення.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань власності               Дейнега В.П., депутатська фракція “Партія регіонів”.

В обговоренні брали участь депутати Журавський В.С., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, Меліхова Т.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, Дейнега В.П., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням зауважень депутатів Меліхової Т.І. та Журавського В.С.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 99, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу в оренду нежилих приміщень комунальної власності м. Києва Апеляційному суду Київської області.

ВИСТУПИВ: Заступник міського голови - секретар Київради     Довгий О.С. та запропонував замінити слова “в оренду” на “в управління”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 104, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Київської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.                     

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 104, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про створення стаціонарної комунальної соціально-медичної установи “Пуща-Водицький психоневрологічний інтернат для жінок”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 107, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про склад комісії з питань поновлення прав реабілітованих.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про впорядкування діяльності у сфері поводження з побутовими відходами (крім токсичних та особливо небезпечних) у м. Києві.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про заходи щодо залучення комунальним підприємством “Київдорсервіс” кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв’язку Олійник Д.М., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

Депутат Демінський П.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, виступив з пропозицією щодо використання кредитних коштів.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням доповнень депутатів  Олійника Д.М. та Демінського П.В.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 113, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про продаж земельної ділянки приватному підприємству “АВТО-АКТИВ” для будівництва підземного паркінгу, наземного автосалону для продажу легкових автомобілів та запчастин до них з автостоянками на                      просп. Перемоги, 134 у Святошинському районі м. Києва (Є 0806).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про поновлення договору оренди земельної ділянки від 24.07.07 №75-6-00353 та продаж цієї земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “ВІСКОМ ЛТД” для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного павільйону на перетині вул. Булгакова та просп. Академіка Корольова у Святошинському районі м. Києва (Є 0083).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Із зауваженнями виступив депутат Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

Із поясненнями виступив виконуючий обов’язки начальника Головного управління земельних ресурсів Кулаковський Ю.П.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням зауважень депутата Карпунцов В.В., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 97, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу закритому акціонерному товариству “Фабрика технічних паперів” земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального офісно-готельного, торговельно-розважального комплексу на вул. Алма-Атинській, 2/1 у Дніпровському районі (Д 3368).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання центральній районній поліклініці Святошинського району міста Києва земельної ділянки для реконструкції, експлуатації та обслуговування будівель та споруд поліклініки на                      вул. Симиренка, 10 у Святошинському районі (А 8111).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 104, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Марія” для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на Дніпровській набережній, 16 у Дарницькому районі (А 7207).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Депутат Пабат О.В., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, запропонував зняти з порядку денного питань “Про передачу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Марія” для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на Дніпровській набережній, 16 у Дарницькому районі” (А 7207) та “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “РОСЬ-1” земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автозаправної станції на вул. Заводській, 72 у Подільському районі” (А 6314).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію депутата Пабата О.В. про зняття з порядку денного питання “Про передачу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Марія” для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на Дніпровській набережній, 16 у Дарницькому районі” (А 7207).

ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 52, проти – 0, утр. – 0).

З мотивів виступила депутат Меліхова Т.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”, та запропонувала поставити на голосування проект рішення “Про передачу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “Марія” для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на Дніпровській набережній, 16 у Дарницькому районі” (А 7207).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію депутата Меліхової Т.І. – проголосувати за проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 36, проти – 4, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про оформлення Службі безпеки України права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування адміністративних і виробничих будівель підрозділу СБУ на вул. Миколи Пимоненка, 10 у Шевченківському районі (9726).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 104, проти – 0, утр. – 0 ).

СЛУХАЛИ: Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю            “РОСЬ-1” земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автозаправної станції на вул. Заводській, 72 у Подільському районі (А 6314).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

В обговоренні брали участь депутати Пабат О.В., депутатська фракція “Громадський актив Києва”, Меліхова Т.І., депутатська фракція “Блок Юлії Тимошенко”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування пропозицію депутата Пабата О.В. про зняття питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 60, проти – 0, утр. – 1).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “РОСЬ-1” земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автозаправної станції на вул. Заводській, 72 у Подільському районі” (А 6314).

ВИРІШИЛИ: Рішення не прийнято (за – 46, проти – 9, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про надання земельної ділянки дитячій поліклініці                            №5 Шевченківського району м. Києва для експлуатації та обслуговування будівлі поліклініки на вул. Салютній, 23 у Шевченківському районі (А 6921). 

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 108, проти – 0, утр. – 0).

З мотивів виступив заступник міського голови - секретар Київради               Довгий О.С.

СЛУХАЛИ: Про відмову в приватизації земельних ділянок садівницькому товариству “Мічурінець” у Дніпровському районі м. Києва            (А 12316).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 105, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про відміну рішення Київської міської ради від 15.07.04 №421/1831 “Про продаж земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “АвтоНафта” для будівництва, експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу на перетині вулиць Вишгородської та Резервної в Оболонському районі м. Києва” (А 12259).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 106, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про відміну рішення Київської міської ради від 26.07.07 №58/1892 “Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю “Пантеон-Актив” земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративно-житлового комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського та торговельного призначення та наземними і підземними паркінгами у пров. Новопечерському, 5 у Печерському районі м. Києва” (про розірвання договору оренди земельної ділянки від 29.12.07 №82-6-00473).

ВИСТУПИВ: Заступник міського голови - секретар Київради           Довгий О.С.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 89, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про розірвання договору оренди земельної ділянки від 13.08.08 №82-6-00509.

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 92, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про розгляд протесту заступника прокурора міста Києва від 05.05.08 №07/1-89вих-08 на пункт 15 рішення Київської міської ради від 15.04.04 №183/1393 “Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею” (А 13424).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”, та повідомив, що прокуратура відкликала протест.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. дав протокольне доручення (додається).

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 25.01.07 №41/702 “Про передачу земельної ділянки комунальному підприємству “Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт” для будівництва Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні на                        вул. Січневого повстання, 15-а у Печерському районі м. Києва” (А 13333).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 110, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 17.07.08 №55/55 “Про продаж земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю “ЮНІКОМ” ЛТД для експлуатації та обслуговування будівлі виробничого приміщення у Військовому проїзді, 8 у Печерському районі м. Києва” (Є 0838).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 96, проти – 0, утр. – 1).

СЛУХАЛИ: Про приватизацію земельних ділянок кооперативного дачного товариства “Чорнобилець” для дачного будівництва в урочищах Оболонь і Наталка в Оболонському районі м. Києва (А 12251).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 101, проти – 1, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Дарницькому районі (3 проекти)                    (1-А 11403) (2-А 11404) (3-А 10423).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Депутат Закревська Л.О., депутатська фракція “Блок Віталія Кличка”, внесла поправку.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням зауваження депутата Закревської Л.О.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 65, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянину Колеснику Миколі Петровичу у приватну власність земельної ділянки для ведення індивідуального садівництва на вул. Гамарника, 73-а в Оболонському районі (А 11459).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 109, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Печерському районі (2 проекти)                       (1-А 10331) (2-А 10829).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. поставив на голосування проект рішення із урахуванням зауваження депутата Закревської Л.О.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 95, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Деснянському районі (4 проекти)                   (1-А 11774) (2-А 11792) (3-А 12307) (4-А 12308).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 66, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянці Сингаївській Галині Миколаївні у приватну власність земельної ділянки для ведення індивідуального садівництва на вул. Кірова, 16-п у Деснянському районі (А 12017).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 94, проти – 0, утр. – 0).

СЛУХАЛИ: Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Дніпровському районі (2 проекти)                (1-А 12296) (2-А 12297).

ВИСТУПИВ: Голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Євлах О.Ю., депутатська фракція “Блок Леоніда Черновецького”.

ВИРІШИЛИ: Рішення прийнято (за – 91, проти – 0, утр. – 0).

Заступник міського голови - секретар Київради Довгий О.С. проінформував депутатів щодо проведення наступного пленарного засідання 27.11.08 та подякував усім за плідну роботу.

 

Велася стенограма пленарного засідання.

 

Київський міський голова                                Л.Черновецький

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]