Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Положення Громадського бюджету Києва буде оновлено (+презентація)

22 березня 2018 року, 15:20

У столиці відбулося публічне обговорення проекту оновленого положення Громадського бюджету Києва. Представники Громадської бюджетної комісії, Міської робочої групи з питань Громадського бюджету, постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та понад 100 представників громадськості обговорили презентований проект нового положення. Також близько 500 киян долучилися до публічного обговорення у онлайн-режимі.

Проект положення розроблено спільно з робочими групами від громадськості, Громадською бюджетною комісією, Міською робочою групою за участю Департаменту фінансів, Секретаріату Київської міської ради, Центру розвитку інновацій.

Під час обговорення було проаналізовано 15 статей проекту положення, віднайдено консенсус у дискусійних питаннях і схвалено оптимальні рішення.

У новій редакції буде легалізовано кращий досвід Громадського бюджету 2017 року, з’явиться розділ етики, буде посилено роль Громадської бюджетної комісії, забезпечено загальнодоступність проектів ГБ для громади, розвиток команд авторів, презентовано календарний план.

Запроваджено інновації: рейтинг доброчесності, нові параметри ефективності (інноваційність, соціальність, бюджетна ефективність), новий рейтинг проектів, розділ залучення спонсорів, розділ про публічні консультації в міському бюджетному процесі.

Також підтримана пропозиція Департаменту суспільних комунікацій про гарантоване бюджетне фінансування в розмірі 1,5% на інформаційну кампанію Громадського бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]