Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 60 дітей з інвалідністю скористалися послугою соціального таксі

19 жовтня 2020 року, 15:32

Послугою соціального таксі, яка призначена для перевезення дітей з інвалідністю, за півмісяця роботи скористалося 62 дитини. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

«Проект соціального таксі ми задумали ще минулого року. Але через те, що такий проект перший і єдиний в країні, відсутність нормативної бази та неготовність ринку до надання таких послуг, змогли запустити його в роботу тільки у кінці вересня. І за цей час було здійснено більше 200 поїздок. Транспорт довозить дітей до центрів реабілітації, лікарень та спеціалізованих навчальних закладів. Приємно чути позитивні відгуки батьків про цю послугу. Звісно, є ще деякі недоліки, але саме тому ми спочатку відпрацьовуємо проект у режимі пілоту, щоб виявити всі проблеми, прорахувати логістику та час, і з нового року запустити послугу повноцінно», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що послуги соціального таксі потребують близько 5000 дітей з інвалідністю.

При проектуванні соціального таксі спиралися на міжнародний досвід та Конвенцію прав людей з інвалідністю.

Перевезення здійснює комунальна організація «Київмедспецтранс», яка є наразі єдиною, що здатна забезпечити таку послугу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]