Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Працювати на території Києва продовжать лише добросовісні власники МАФів

15 липня 2015 року

Сьогодні на засіданні Антикорупційної ради при Київському міському голові розглянуто рекомендації щодо порядку розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті.
Рішенням Київської міської ради від 25 грудня 2014 року затверджено Порядок розміщення тимчасових споруд в місті, але воно виявилось недосконалим, тому постало питання щодо внесення змін до цього рішення. «Питання розміщення, демонтажу та переведення МАФів на інші території – це є найбільш гостре питання. Наша робоча група, за дорученням Київського міського голови, провела два засідання, на яких були присутні громадські організації, Департамент благоустрою та збереження міського середовища, Департамент містобудування та архітектури та представники підприємницької галузі. Всі сторони дійшли згоди, що є реальна потреба в схемі розміщення тимчасових споруд, але, як виявилося – нажаль, в рішенні Київради № 746 закладені механізми, які дозволяють виникнути новим корупційним схемам і ми маємо це виправити» - заявив голова Робочої групи з розробки процедур, що унеможливлюють та мінімізують корупційну складову Андрій Мирошніченко.
Мирошніченко зауважив, що є декілька факторів, які дозволять нормально працювати: «Перше – повинна бути надана процедурна гарантія, тому що, всім підприємцям, котрі почали сплачувати пайові внески, потрібно надавати старі чи нові місця для здійснення їхньої діяльності. Друге – це потрібність мінімізувати збори підписів щодо погодження розміщення МАФу на території, бо ніхто не зможе підвередити, що ці 1000 мешканців прилеглих будинків, які нібито надають свої підписи на згоду, дійсно підтримають розміщення тимчасової споруди на їх території. Це дозволить зменшити можливі корупційні ризики. Та останнє, третє – вся інформація щодо проведення конкурсів та надання конкурсних заяв про право оформлення паспорта прив’язки тимчасової споруди повинна бути у відкритому режимі, а не тільки доступною виключно для працівників Департаменту благоустрою чи організацій, які проводять цей конкурс, як це є наразі» - додав Мирошніченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]