Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Причини метеорологічної димки над столицею – густий туман та відсутність вітру

08 березня 2017 року, 22:37

За прогнозом Українського гідрометцентру до кінця доби 8 березня, вночі та вранці 9 березня у Києві утримається туман, видимість 200-500м.

При цьому швидкість вітру не перевищує 3 метрів на секунду, що спричинює так звану температурну інверсію: зміна температурного шару і відсутність вітру не дає підніматися вгору нижньому шару атмосфери. Про це повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій КМДА.

Утворення метеорологічної димки над столицею є типовим явищем для мегаполісів і пов’язане виключно з погодними умовами, повідомляють фахівці Управління. Димка розвіється одразу, як тільки зміняться погодні умови, зокрема, інтенсивність руху повітря.

Міська влада звертається до водіїв із проханням бути максимально уважними на дорогах, а за можливості – не користуватися приватним автотранспортом. Пішоходам рекомендується переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях і бути обачливими.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]