Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прийнято до розгляду петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва

13 лютого 2017 року

Прийнято до розгляду петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва

Електронна петиція “Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях постійного перебування та знищувати гризунів” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів та прийнята до розгляду.

Відтак, вказана петиція набрала 10117 голосів, при мінімально необхідних 10000.

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, а також виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. “З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства”, - наголошує автор ініціативи. За словами Вікторії Кирилюк також слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=5320&chit=92#a_ch_92

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]