Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прийнято Порядок організації системи внутрішнього контролю в КМДА

14 травня 2020 року, 13:38

Київ зробив впевнений крок на шляху впровадження кращих світових практик державного та корпоративного управління. Багатомісячна робота з адаптації моделі COSO та рекомендацій INTOSAI GOV 9100 привела до затвердження розпорядженням КМДА № 690 Порядку організації системи внутрішнього контролю у Київській міській державній адміністрації, РДА, підприємствах, установах і організаціях комунальної власності.

Порядок, зокрема, визначає мінімальні вимоги до системи внутрішнього контролю та уніфікує підходи і заходи з її організації у комунальних підприємствах, установах та організаціях столиці.

У розробці цього Порядку брали участь фахівці Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту. Крім того, залучалися фахівці проєкту технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» LOGICA та структурних підрозділів КМДА. Було досліджено відповідний досвід інших міст, зокрема, Цюріху.

Додатковим імпульсом розробки Порядку стала постанова Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 року № 1062 «Про затвердження Основних засад здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів».

Київська міська державна адміністрація та, зокрема, Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту продовжуватиме вдосконалення внутрішнього контролю в Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]